Plānās pankūkas ar ceptiem banāniem un karameļu mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
1.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Pašā ziemas spelgonī ar plānajām pankūkām vislabāk mieloties silto Karību salu gaumē, pasniedzot tās ar ceptiem banāniem un kārdinošu karameļu mērci. Ja pankūkas baudīs arī mazie gardēži, tad rums gan jāsvītro no sastāvdaļu saraksta.

Cep plānās pankūkas, sekojot, piemēram, šīs receptes norādījumiem.

Kad pankūkas gatavas, sagatavo karameļu mērci. Nelielā katliņā vai pannā izkausē sviestu, tam pievieno cukuru, sāli un tumšo rumu. Iemaisa saldo krējumu un uz nelielas liesmas karsē vēl 4-5 minūtes, tad nogriež uguni.

Kamēr mērce gatavojas, nomizo banānus, pārgriež gareniski uz pusēm un tad saīsina vēl uz pusi, no katra banāna iegūstot četras šķēles. Citā pannā izkausē sviestu, tam pievieno rīvētu laima miziņu un sulu, cukuru, rumu un liek cepties banānus. Cep aptuveni 5 minūtes, līdz banāni no ābām pusēm zeltaini.

Liek banānus uz pankūkām, pārslaka ar karameļu mērci. Ja vēlas, var uzrīvēt vēl nedaudz laima miziņas, pārkaisīt cukuru vai pārslacīt ar rumu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form