Plātsmaize ar ceptām reņģēm
Foto: Shutterstock
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
1
1 ola
ola
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1/2
1/2 sīpols
sīpols
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
6 ĒK
6 ĒK tomātu mērce
tomātu mērce
1 ĒK
1 ĒK sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
šķipsna
šķipsna melnie pipari
melnie pipari
6
6 reņģes
reņģes
 
eļļa (reņģēm)
eļļa (reņģēm)
 
zaļumi
zaļumi
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Picas un karstmaizes
  • Plātsmaizes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkārša un garda ziemeļu sāļā plātsmaize - cepeškrāsnī ceptas reņģes ar tomātu mērci uz kraukšķīgas kārtainās maizītes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C, sagatavo cepamo formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru, nedaudz atlaidina kārtaino mīklu. Pēc tam ar mīklu izklāj cepamo formu, ar nazi apvelkot un iespiežot mīklā, to nepārgriežot un veidojot nelielu maliņu. Tā cepoties pūtīsies intensīvāk un ierobežos tomātu mērces plūšanu. Pamatni sadursta ar dakšiņu, liek karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

    Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Sakarsē pannu ar eļļu un maigi apcep garšaugus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Iemaisa tomātu mērci, sarkanvīna etiķi un sakarsē, pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

    Reņģu liemeņus apsmērē ar eļļu un apkaisa ar sāli.

    Uz apceptās maizītes, atstājot maliņu brīvu, liek sagatavoto tomātu mērci, pa virsu gulda reņģes, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes, līdz zivis gatavas. Pasniedzot rotā ar zaļumiem un sīpolu ripiņām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form