Foto: Shutterstock
Vienkārša un garda ziemeļu sāļā plātsmaize - cepeškrāsnī ceptas reņģes ar tomātu mērci uz kraukšķīgas kārtainās maizītes.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
250 gkārtainā mīkla1 ola1 ĒKolīveļļa0.5 sīpols1 ķiploka daiviņa6 ĒKtomātu mērce1 ĒKsarkanvīna etiķis šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari6 reņģes eļļa (reņģēm) zaļumi

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C, sagatavo cepamo formu, to ietaukojot un izklājot ar cepamo papīru, nedaudz atlaidina kārtaino mīklu. Pēc tam ar mīklu izklāj cepamo formu, ar nazi apvelkot un iespiežot mīklā, to nepārgriežot un veidojot nelielu maliņu. Tā cepoties pūtīsies intensīvāk un ierobežos tomātu mērces plūšanu. Pamatni sadursta ar dakšiņu, liek karstā cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.

2

Smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Sakarsē pannu ar eļļu un maigi apcep garšaugus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Iemaisa tomātu mērci, sarkanvīna etiķi un sakarsē, pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus.

3

Reņģu liemeņus apsmērē ar eļļu un apkaisa ar sāli.

4

Uz apceptās maizītes, atstājot maliņu brīvu, liek sagatavoto tomātu mērci, pa virsu gulda reņģes, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 15 minūtes, līdz zivis gatavas. Pasniedzot rotā ar zaļumiem un sīpolu ripiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!