Foto: DELFI
Plaucētā mīkla - un sildām cepeškrāsni, lai ceptu eklērus vai vējakūkas!

::Recepte::

Izsijā miltus, sāli un cukuru bļodiņā.

Katliņā ūdenī izkausē sviestu un strauji uzvāra. Noņem no plīts un ieber miltus.

Miltus iekuļ un liek uz lēnas uguns, turpinot masu strauji kult, līdz veidojas viendabīga spīdīga mīkla, kas atlec no katliņa malām.

Atstāj uz 5 min atdzist, tad pa vienai iemaisa viegli sakultas olas. Olas pievieno, līdz maisījums kļūst viendabīgs un spīdīgs, turpina olu pievienošanu, līdz mīkla smagi nolīst no karotes. Kad mīkla sasniegusi šādu konsistenci, olas var neturpināt liet klāt.

Gatavā mīkla ir bieza un spīdīga.

6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

125 gmilti šķipsnasāls2 TKpūdercukurs100 gsviests250 mlūdens4 olas

Sagatavošana

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!