"Lieldienas ir svētki, kad visa ģimene sanāk kopā. Bieži vien pavadām lielu daļu dienas pie pavarda. Vārām olas, cepam olas. Piedāvātā recepte ir labs veids, kā saviem mazajiem dot mīcīt mīklu un pašam darīt ko smalkāku, piemēram, plaucēt olu. Un tad varam sagaidīt viesus ar šo interesanto ēdienu, ko sauc arī par Benedikta olām," stāsta receptes autors, "Eco Catering" šefpavārs Rihards Frīdenbergs-Kalniņš.
12Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
3 zosu olas25 gbaltvīna etiķis šķipsnasāls175 gmilti 'Ekstra'5 gmanna12.5 gcukurs3.5 gsausais raugs12.5 golīveļļa100 gūdens50 gspināti5 gsviests1 gmuskatrieksts

Sagatavošana

1

Verdošā ūdenī ielej etiķi un pieber sāli, pazemini vārīšanās temperatūru uz vidēju, iesit olu un pēc 3 minūtēm ar caurduri izņem to laukā.

2

Lai pagatavotu ciabatas maizi, izsijā miltus, pievieno sāli un cukuru, raugu atdzīvini ar siltu ūdeni 32 grādu temperatūrā un pielej klāt olīveļļu.

3

Maizes mīklu mīci aptuveni 10 minūtes, tad uz stundu noliec atpūties, lai rūgst. Pirms veltnēšanas galda virsmu pārber ar mannu un liec virsū mīklu, izveltnē 1 cm biezu kārtiņu un sagriez 10x10cm lielos gabalos.

4

Liec uz cepešpannas atkal 15 minūtes, uzraudzē to siltā vietā un tad cep 180 grādos apmēram 10 līdz 12 minūtes.

5

Tad uzkarsē pannu, uzlej olīveļļu, pievieno sviestu, pieber spinātus, iesāli un iepiparo tos, pievieno šķipsniņu muskatrieksta un viegli apcep.

6

Visbeidzot servē maltīti - maizīti sagriez uz pusēm un apcep no abām pusēm tajā pannā, kur gatavoji spinātus, uzliec uz spinātiem plaucēto olu, kam pāri pārlej labu olīveļļu, pārkaisi sāli un melnos piparus.

Zosu olas vietā vari izmantot vienu vistu olu. Kā alternatīva ciabata maizītes receptei var būt gatavais "Dobeles dzirnavnieka" ciabata miltu maisījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!