Foto: Shutterstock
Pa viekāršo pagatavojams plovs uzbeku gaumē.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

750 mlgaļas buljons500 gteļa gaļa500 gburkāni300 grīsi3 gab.tomāti1 gab.sīopls4 ĒKeļļa1 šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež nelielos kubiciņos, burkānus un sīpolus-salmiņos.

2

Katliņā uzkarsē eļļu un apcep gaļu, pārkaisa ar sāli un pipariem.

3

Dārzeņus kopā ar gaļu 5 minūtes pasautē, pievieno pusi buljona un uz mazas liesmas 30 minūtes sautē.

4

Tad pievieno rīsus un 5 minūtes pasautē.

5

Pielej atlikušo buljonu un turpina sautēt 15-20 minūtes.

6

Kad plovs gatavs, to liek uz iepriekš sasildīta šķīvja, rotā ar tomātu šķēlītēm.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!