Plucinātā cūkgaļa alū – burgeru un tortilju pildījumam
Foto: Publicitātes foto
2.2500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg cūkgaļas pleca daļa
cūkgaļas pleca daļa
300 ml
300 ml "Lielvārdes" upeņu stauts vai cits tumšais alus
"Lielvārdes" upeņu stauts vai cits tumšais alus
4
4 palieli sīpoli
palieli sīpoli
6 ĒK
6 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 ĒK
2 ĒK paprikas pulveris
paprikas pulveris
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK olīveļla pannas ietaukošanai
olīveļla pannas ietaukošanai
1.5 TK
1.5 TK čili piparu pulveris vai pāŗslas
čili piparu pulveris vai pāŗslas
2 ĒK
2 ĒK ķiploki, sasmalcināti
ķiploki, sasmalcināti
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Plucināta cūkgaļa jeb "pulled pork" ir garšīga gan silta, gan auksta uz brokastmaizēm, bet burgeri ar karstu, mutē kūstošu gaļu.. tas ir īpašs stāsts. Kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa piedāvā izmēģināt divas receptes, kurām pievienot arī alu, lai atklātu jaunas garšu nianses.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Plucinātai cūkgaļai burgermaizītēs vari pievienot marinētus vai karamelizētus sīpolus, sašķēlētus parastos vai sarkanos kāpostus, marinētus gurķīšus un tomātu mērci, taču šīs sastāvdaļas var aizvietot ar citām vai, piemēram, pievienot sieru, ķiplokotu krējumu, svaiga tomāta šķēles, čili mērci un visu citu, kas kārojas.

    Bļodiņā sajauc brūno cukuru, saldās paprikas pulveri, asās paprikas pulveri, sāli un drupinātos ķiplokus.

    Sīpolus nomizo, katru sagriež uz pusēm un katru pusi vēl trīs daļās. Dziļas cepampannas iekšpusi ieziež ar olīveļļu un tajā ber sagrieztos sīpolus.

    Cūkgaļu kārtīgi no visām pusēm ierīvē ar pagatavoto maisījumu, gaļu liek uz sīpolu gabaliņiem un pannā ielej arī "Lielvārdes" upeņu stautu.

    Pannu pārklāj ar alumīnija foliju un tās malas piespiež cieši pannai.

    Pannu liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī, un gaļu gatavo 6 stundas. Pēcāk alumīnija foliju no pannas noņem un gaļu turpina gatavot vēl stundu.

    Kad gaļa gatava, to ar divām dakšiņām saplucina – ar vienu pieturot gaļas gabalu, bet ar otru atdalot gaļas strēmelītes.

    Gatavu plucināto cūkgaļu var pasniegt gan kā burgera pildījumu, gan likt tortiljās vai tako laiviņās, gan ēst ierastā svētku cepeša vietā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form