Foto: Publicitātes foto
Plucināta cūkgaļa jeb "pulled pork" ir garšīga gan silta, gan auksta uz brokastmaizēm, bet burgeri ar karstu, mutē kūstošu gaļu.. tas ir īpašs stāsts. Kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa piedāvā izmēģināt divas receptes, kurām pievienot arī alu, lai atklātu jaunas garšu nianses.

Plucinātai cūkgaļai burgermaizītēs vari pievienot marinētus vai karamelizētus sīpolus, sašķēlētus parastos vai sarkanos kāpostus, marinētus gurķīšus un tomātu mērci, taču šīs sastāvdaļas var aizvietot ar citām vai, piemēram, pievienot sieru, ķiplokotu krējumu, svaiga tomāta šķēles, čili mērci un visu citu, kas kārojas.

420Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgcūkgaļas pleca daļa300 ml"Lielvārdes" upeņu stauts vai cits tumšais alus4 palieli sīpoli6 ĒKbrūnais cukurs2 ĒKpaprikas pulveris2 ĒKsāls2 ĒKolīveļla pannas ietaukošanai1.5 TKčili piparu pulveris vai pāŗslas2 ĒKķiploki, sasmalcināti

Sagatavošana

1

Bļodiņā sajauc brūno cukuru, saldās paprikas pulveri, asās paprikas pulveri, sāli un drupinātos ķiplokus.

2

Sīpolus nomizo, katru sagriež uz pusēm un katru pusi vēl trīs daļās. Dziļas cepampannas iekšpusi ieziež ar olīveļļu un tajā ber sagrieztos sīpolus.

3

Cūkgaļu kārtīgi no visām pusēm ierīvē ar pagatavoto maisījumu, gaļu liek uz sīpolu gabaliņiem un pannā ielej arī "Lielvārdes" upeņu stautu.

4

Pannu pārklāj ar alumīnija foliju un tās malas piespiež cieši pannai.

5

Pannu liek 150°C sakarsētā cepeškrāsnī, un gaļu gatavo 6 stundas. Pēcāk alumīnija foliju no pannas noņem un gaļu turpina gatavot vēl stundu.

6

Kad gaļa gatava, to ar divām dakšiņām saplucina – ar vienu pieturot gaļas gabalu, bet ar otru atdalot gaļas strēmelītes.

7

Gatavu plucināto cūkgaļu var pasniegt gan kā burgera pildījumu, gan likt tortiljās vai tako laiviņās, gan ēst ierastā svētku cepeša vietā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!