Plūmju - ingvera čatnijs
Foto: Shutterstock
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg plūmes ar izņemtiem kauliņiem
plūmes ar izņemtiem kauliņiem
450 g
450 g sīpoli
sīpoli
400 g
400 g mizoti āboli bez serdēm
mizoti āboli bez serdēm
150 g
150 g žāvētas plūmes
žāvētas plūmes
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
30 g
30 g kristalizēts, sakapāts ingvers
kristalizēts, sakapāts ingvers
 
5 cm ingvera sakne
5 cm ingvera sakne
4 gab.
4 gab. anīsa sēklas
anīsa sēklas
3 gab.
3 gab. kaltēti čili
kaltēti čili
 
5 cm kanēļa miziņas
5 cm kanēļa miziņas
550 ml
550 ml galda etiķis
galda etiķis
 
dzeltenais cukurs
dzeltenais cukurs
1 TK
1 TK sāls
sāls
  • Dažādi
  • Pasaules Virtuve
  • Plūmju - ingvera čatnijs pikantai piedevai jebkurā sezonā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Plūmes sagriež uz pusēm, sīpolus, ķiplokus, ābolus, žāvētās plūmes, čili un ingveru sasmalcina.

    Lielā katlā liek visus produktus, arī etiķi, aizvāko, uzvāra, samazina liesmu un vāra apmēram 30 minūtes, līdz āboli un sīpoli mīksti.

    Noņem vāku, pievieno cukuru un sāli un maisa, līdz cukurs izkusis, tad vāra uz lēnas uguns bez vāka aptuveni stundu, bieži apmaisot, līdz šķidrums uzsūcies un masa bieza. Liek burkās.

    Pirms lietošanas ieteicams paturēt apmēram mēnesi.

    Iesūtīja: Datele

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form