Foto: Viktorija Kožemjakina
Ja apnikuši klasiskie cepeši un trejdeviņi ēdieni un svinētāju pulkā gaidāms vegāniska uztura cienītājs – lūk, garda maltīte, ar ko pārsteigt ēdāju. Kukurūzas putra polenta ar sēņu ragū sarkanvīna mērcē. Recepti iesaka "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
900 mldārzeņu buljons200 gkukurūzas (polentas) putraimi100 mlkokosriekstu piens1 ĒKsāls TKrīvēts muskatrieksts400 gsēnes (šampinjoni, šimeji, šitake)1 gab.liels sīpols2 gab.ķiploka daiviņas2 ĒKkokosriekstu eļļa vai augu eļļa1 ĒKsvaigs timiāns (vai 1 TK kaltēts)150 mlsarkanvīns1 ĒKkukurūzas vai kartupeļu ciete

Sagatavošana

1

Lielā katlā uzvāri 800 ml dārzeņu buljona (100 ml atstāj mērcei), pieber kukurūzas putraimus un sāli, vāri aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Vārīšanās beigās pielej kokosriekstu pienu un pievieno muskatriekstu.

2

Kamēr gatavojas polenta, pagatavo sēņu ragū. Sagriez sīpolu, smalki sakapā ķiploku un visu apcep uz pannas dažas minūtes.

3

Sagriez plānās šķēlītēs sēnes, pievieno tās sīpoliem un ķiplokiem.

4

Pieber sāli, piparus un timiāna lapiņas.

5

Apmaisot cep aptuveni 10 minūtes, līdz sēnes ir gatavas (paliek zeltaini brūnas).

6

Pielej sarkanvīnu un cep vēl dažas minūtes, līdz vīns gandrīz iztvaiko.

7

Izšķīdini cieti aukstā dārzeņu buljonā, pielej to klāt sēnēm un apmaisot gatavo vēl aptuveni, līdz izveidojas mērces konsistence.

8

Baudi karstu polentu, pārlejot ar sēņu ragū un rotājot ar timiāna lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!