Polenta ar sēņu ragū sarkanvīna mērcē
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Polentai:
900 ml
900 ml dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
200 g
200 g kukurūzas (polentas) putraimi
kukurūzas (polentas) putraimi
100 ml
100 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
1/2 TK
1/2 TK rīvēts muskatrieksts
rīvēts muskatrieksts
Sēņu ragū:
400 g
400 g sēnes (šampinjoni, šimeji, šitake)
sēnes (šampinjoni, šimeji, šitake)
1 gab.
1 gab. liels sīpols
liels sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK kokosriekstu eļļa vai augu eļļa
kokosriekstu eļļa vai augu eļļa
1 ĒK
1 ĒK svaigs timiāns (vai 1 TK kaltēts)
svaigs timiāns (vai 1 TK kaltēts)
150 ml
150 ml sarkanvīns
sarkanvīns
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas vai kartupeļu ciete
kukurūzas vai kartupeļu ciete
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Putras un biezputras
  • Sēņu ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ja apnikuši klasiskie cepeši un trejdeviņi ēdieni un svinētāju pulkā gaidāms vegāniska uztura cienītājs – lūk, garda maltīte, ar ko pārsteigt ēdāju. Kukurūzas putra polenta ar sēņu ragū sarkanvīna mērcē. Recepti iesaka "Elvi" kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā katlā uzvāri 800 ml dārzeņu buljona (100 ml atstāj mērcei), pieber kukurūzas putraimus un sāli, vāri aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Vārīšanās beigās pielej kokosriekstu pienu un pievieno muskatriekstu.

    Kamēr gatavojas polenta, pagatavo sēņu ragū. Sagriez sīpolu, smalki sakapā ķiploku un visu apcep uz pannas dažas minūtes.

    Sagriez plānās šķēlītēs sēnes, pievieno tās sīpoliem un ķiplokiem.

    Pieber sāli, piparus un timiāna lapiņas.

    Apmaisot cep aptuveni 10 minūtes, līdz sēnes ir gatavas (paliek zeltaini brūnas).

    Pielej sarkanvīnu un cep vēl dažas minūtes, līdz vīns gandrīz iztvaiko.

    Izšķīdini cieti aukstā dārzeņu buljonā, pielej to klāt sēnēm un apmaisot gatavo vēl aptuveni, līdz izveidojas mērces konsistence.

    Baudi karstu polentu, pārlejot ar sēņu ragū un rotājot ar timiāna lapiņām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.