Foto: Vida Press
Meklējot ēdienreižu dažādību, izmēģini ko jaunu.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 mlkarsta polentas biezputra150 gČedaras siers50 gsviests6 gab.ķiploka daiviņas2 saujassvaigi pētersīļi un baziliks1 ĒKolīveļļa250 gķirštomāti svaigs baziliks

Sagatavošana

1

Uzvāri kukurūzas biezputru un sajauc to ar smalki rīvētu sieru.

2

Izklāj paplāti ar cepampapīru un ieeļļo to (tā būs vieglāk noņemt biezputru, ko uz tā klāsi).

3

Ar sieru samaisīto polentas biezputru liec uz sagatavotās paplātes aptuveni 3 cm biezā slānī.

4

Ļauj polentai atdzist, noņem cepampapīru un sagriez putru nelielos kubiciņos.

5

Gatavo ķiploku un garšaugu sviestu. Lielā pannā izkausē sviestu un apcep ķiploku, līdz virtuvi piepilda kārdinošs aromāts. Liec pannā polentas kubiciņus, uzmanīgi maisot apcep un pārkaisi ar sakapātiem zaļumiem.

6

Citā pannā uzkarsē olīveļļu un apcep ķirštomātus, līdz to miziņa sāk plaisāt.

7

Sadali klimpas jeb kubiciņus pa porciju šķīvjiem, pāri liec tomātus un svaigas bazilika lapiņas. Pasniedz tūlīt.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!