Polentas 'klimpas' ar ķiplokotu garšaugu sviestu
Foto: Vida Press
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 ml
500 ml karsta polentas biezputra
karsta polentas biezputra
150 g
150 g Čedaras siers
Čedaras siers
Garšaugu sviestam:
50 g
50 g sviests
sviests
6 gab.
6 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 saujas
2 saujas svaigi pētersīļi un baziliks
svaigi pētersīļi un baziliks
Pasniegšanai:
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
250 g
250 g ķirštomāti
ķirštomāti
 
svaigs baziliks
svaigs baziliks
  • Citi ēdieni
  • Putras un biezputras
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Meklējot ēdienreižu dažādību, izmēģini ko jaunu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzvāri kukurūzas biezputru un sajauc to ar smalki rīvētu sieru.

    Izklāj paplāti ar cepampapīru un ieeļļo to (tā būs vieglāk noņemt biezputru, ko uz tā klāsi).

    Ar sieru samaisīto polentas biezputru liec uz sagatavotās paplātes aptuveni 3 cm biezā slānī.

    Ļauj polentai atdzist, noņem cepampapīru un sagriez putru nelielos kubiciņos.

    Gatavo ķiploku un garšaugu sviestu. Lielā pannā izkausē sviestu un apcep ķiploku, līdz virtuvi piepilda kārdinošs aromāts. Liec pannā polentas kubiciņus, uzmanīgi maisot apcep un pārkaisi ar sakapātiem zaļumiem.

    Citā pannā uzkarsē olīveļļu un apcep ķirštomātus, līdz to miziņa sāk plaisāt.

    Sadali klimpas jeb kubiciņus pa porciju šķīvjiem, pāri liec tomātus un svaigas bazilika lapiņas. Pasniedz tūlīt.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form