Foto: Publicitātes foto
Žāvētā gaļiņa ir jauks biezputras papildinājums. Ēdiens, kas klasiskajām pupiņām piešķir jaunas garšas nianses. Šo biezputru ar prieku notiesās arī tie, kas pupiņas ne pārāk "mīl", jo garšu salikums un ēdiena struktūra ir tik bagātīga un patīkama. Recepti iesaka Rūta Beirote no zemnieku saimniecības "Zutiņi".
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
250 gpupiņas3 gab.sīpoli2 gab.ķiploka daiviņas200 mlsaldais krējums300 mlpiens20 gsezama sēklas2 ĒKrīvēts cietais siers1 ĒKskābais krējums pēc garšassāls pēc garšaspipari pēc garšasrozmarīns vai timiāns

Sagatavošana

1

Novāri pupiņas.

2

Uz pannas apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini.

3

Pievieno timiāna vai rozmarīna mīkstās lapiņas.

4

Sablendē apceptos sīpolus kopā ar sieru un saldo krējumu.

5

Pievieno pupiņas.

6

Nelielās devās lej klāt pienu, lai iegūtu viendabīgu masu.

7

Samalto pupiņu biezputru vari uzsildīt uz pannas, reizē arī pievienojot garšvielas.

8

Biezputru pasniedz ar ceptu žāvētas gaļas šķēli un karoti skābā krējuma. Biezputru pārkaisi ar sezama sēkliņām, kas apgrauzdētas uz pannas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!