Pupiņu biezputra ar sezamu un žāvētu gaļu
Foto: Publicitātes foto
4.5000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g pupiņas
pupiņas
3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
300 ml
300 ml piens
piens
20 g
20 g sezama sēklas
sezama sēklas
2 ĒK
2 ĒK rīvēts cietais siers
rīvēts cietais siers
1 ĒK
1 ĒK skābais krējums
skābais krējums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas rozmarīns vai timiāns
rozmarīns vai timiāns
  • Ikdienas maltītei
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • Žāvētā gaļiņa ir jauks biezputras papildinājums. Ēdiens, kas klasiskajām pupiņām piešķir jaunas garšas nianses. Šo biezputru ar prieku notiesās arī tie, kas pupiņas ne pārāk "mīl", jo garšu salikums un ēdiena struktūra ir tik bagātīga un patīkama. Recepti iesaka Rūta Beirote no zemnieku saimniecības "Zutiņi".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Novāri pupiņas.

    Uz pannas apcep sīpolus un ķiplokus, līdz tie kļūst zeltaini.

    Pievieno timiāna vai rozmarīna mīkstās lapiņas.

    Sablendē apceptos sīpolus kopā ar sieru un saldo krējumu.

    Pievieno pupiņas.

    Nelielās devās lej klāt pienu, lai iegūtu viendabīgu masu.

    Samalto pupiņu biezputru vari uzsildīt uz pannas, reizē arī pievienojot garšvielas.

    Biezputru pasniedz ar ceptu žāvētas gaļas šķēli un karoti skābā krējuma. Biezputru pārkaisi ar sezama sēkliņām, kas apgrauzdētas uz pannas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Pupiņu biezputra Kā pagatavot Skābais krējums Cietais siers Ķiploki Piens Pipari Pupiņas Rozmarīns Saldais krējums Sāls Sezama sēklas Sīpoli Cepšana Ikdienas maltītei Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Putras un biezputras viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form