Foto: Shutterstock
Garda pupiņu biezzupa ar grauzdiņiem.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
150 gliellopa kauli75 gbaltās pupiņas25 gburkāni15 gsīpoli vai puravi10 gpētersīļi3 gkviešu milti25 gskābs krējums sāls zaļumi Baltmaize

Sagatavošana

1

Liellopu gaļas buljonā vāra mērcētas pupiņas kopā ar sagrieztiem burkāniem, sīpoliem vai puraviem, pētersīļiem, līdz pupiņas mīkstas. Ātrajā variantā izmanto konservētas pupiņas ar visu šķidrumu, krietni saīsinot vārīšanas laiku.

2

Pupiņas un citus vārītos produktus izberž caur sietu, pielej buljonu, pievieno izkarsētus, atšķaidītus kviešu miltus un vāra apmēram 5 minūtes.

3

Pirms pasniegšanas pievieno skābu krējumu, sasmalcinātus diļļu vai pētersīļu zaļumus. Klāt pasniedz grauzdiņus vai apceptas maizītes.

4

Grauzdiņu gatavošana: Baltmaizes kukulim nogriež garoziņu, sagriež šķēlēs, tās savukārt iegarenos vai četrstūrainos gabaliņos, liek sakarsētā sviestā un apcep brūnu garoziņu, bet vidu lai paliktu mīksts.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!