Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām un miežu putraimiem
Foto: DELFI
3.8235 17
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām un miežu putraimiem – tik garda, ka ar vienu bļodiņu pilnīgi noteikti nebūs gana.

Ejot uz darbu, pārlej pupiņas ar ūdeni, atstāj mērcēties.

Pārnākot mājās, žāvētas ribiņas pārlej ar aukstu ūdeni, liek vārīties un noputo.

Pievieno sāli, piparus, lauru lapas, veselu sīpolu ar visu mizu, ķiplokus ar miziņām un selerijas kātu saknes daļas atgriezumus.

Pēc stundas gaļu izņem, atdala no kauliem, buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā.

Buljonā liek pupiņas un vāra aptuveni 30-40 minūtes.

Pa to laiku kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež kubiņos. Selerijas kātus sagriež gabaliņos.

Kad pupiņas ir teju gatavas, katla saturam pievieno gaļu, kartupeļus, selerijas, burkānus, noskalotus miežu putraimus un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz dārzeņi un putraimi ir gatavi.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form