Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām un miežu putraimiem
Foto: DELFI
3.6500 20
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
žāvētas ribiņas
žāvētas ribiņas
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
3
3 ķiploki
ķiploki
4-5
4-5 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
1
1 sīpols
sīpols
2
2 lauru lapas
lauru lapas
3
3 seleriju kāti
seleriju kāti
1
1 burkāni
burkāni
3
3 kartupeļi
kartupeļi
350 g
350 g pupiņas
pupiņas
1/2 glāzes
1/2 glāzes miežu putraimi
miežu putraimi
  • Gaļas zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pupiņu zupa ar žāvētām ribiņām un miežu putraimiem – tik garda, ka ar vienu bļodiņu pilnīgi noteikti nebūs gana.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ejot uz darbu, pārlej pupiņas ar ūdeni, atstāj mērcēties.

    Pārnākot mājās, žāvētas ribiņas pārlej ar aukstu ūdeni, liek vārīties un noputo.

    Pievieno sāli, piparus, lauru lapas, veselu sīpolu ar visu mizu, ķiplokus ar miziņām un selerijas kātu saknes daļas atgriezumus.

    Pēc stundas gaļu izņem, atdala no kauliem, buljonu nokāš, lej atpakaļ katlā.

    Buljonā liek pupiņas un vāra aptuveni 30-40 minūtes.

    Pa to laiku kartupeļus un burkānus nomizo, sagriež kubiņos. Selerijas kātus sagriež gabaliņos.

    Kad pupiņas ir teju gatavas, katla saturam pievieno gaļu, kartupeļus, selerijas, burkānus, noskalotus miežu putraimus un vāra aptuveni 15 minūtes, līdz dārzeņi un putraimi ir gatavi.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form