Puravu un vārītas olas salāti ar dižonas sinepju mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Kaut kas pavisam vienkāršs, bet tajā pašā laikā īpašs – gardi puravu salāti ar estragona lapām. Tam visam pa virsu garšīga mērce, kas pagatavota no Dižonas sinepēm, sarkanvīna etiķa un olīveļļas. Būs tieši laikā vieglām pusdienām vai vakariņu pirmajam ēdienam.

Ņem lielu katliņu, liek tajā lauru lapas, nedaudz sāls, ielej ūdeni un uzvāra to.

Puravu kātiem nogriež zaļās lapas tik daudz, lai tie paliktu aptuveni 20 cm gari.

Puravu kātus un olas liek katliņā ar verdošo ūdeni un vāra, līdz olas gatavas (10 min).

Gatavās olas ņem laukā un atvēsina zem aukstas ūdens strūklas.

Ar nazi pārbauda, vai puravi ir mīksti, un kad tie tādi ir, puravus nokāš un izliek uz virtuves dvielīša, lai tie nosusinātos.

Puravus gareniski griež uz pusēm, nogriež nelielo sakni, un izkārto puravu pusītes uz šķīvja.

Gatavo mērci: sajauc Dižonas sinepes ar etiķi un pūdercukuru nelielā burciņā. Pēc tam pa nelielām porcijām pievieno olīveļļu, lai izdotos bieza mērce.

Mērci ar karoti lej pāri puraviem. Olas nomizo un sarīvē, bet pēc tam pārkaisa pāri puraviem.

Pēc tam salātiem pievieno estragona lapas, bet pa virsu uzkaisa svaigi maltus melnos piparus.

Lai labi garšo!

Comment Form