Sastāvdaļas
Sagatavošana
Ja izmantojam spageti, liekam vārīties ūdeni.
"Marinādei" sajauc 1 ēdamkaroti eļļu(sezam vai parasto), 2 ēdamkarotes sojas mērces, tējkaroti cukura un sasmalcinātu 1 ķiploka daiviņu. Sagriež gaļu plānās strēmelītēs un ieliek "marinādē", apmaisa un atstāj pa rokai.
Ja izmantojam parastos makaronus (ne rīsu vai pupiņu), liekam tos vārīties. Ja rīsu vai pupiņu, liek vārīties tikai ūdeni.
Tikmēr sagriežam burkānu (uz pusēm gareniski un tad arī strēmelītēs), sīpolu nomizojam un sagriežam 8 daļās, respektīvi 4 daivās, ko pārgriež pa vidu uz pusēm (ja bail no tik "dzīva" sīpola, var arī smalkāk - pusgredzentiņos ). To met uz pannas (parastās, nekādu vok nemaz nevajag (improvizācija taču).
Eļļā (sezam vai parastajā) uz lielas uguns viegli apcep sīpolus un burkānus. Nepārcept!!! Burkāniem jābūt ar svaigu kraukšķīti, taču ne jēliem, pēdējā brīdī piemet papriku, lai nedaudz apvīst.
Ja izmanto pupiņu vai rīsu makaronus, tagad metam tos verdošā ūdenī un izslēdzam gāzi (tie nav jāvāra).
Dārzeņus izmet ārā no pannas, un tur liek gaļas strēmelītes, apcep(uz tās pašas lielās uguns), un pieliek klāt gatavos dārzeņus, ja ir nolemts, piemet sagrieztas sēnes, ingveru, novāc uguni, noteikti 1-2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, un uzlej sojas mērci (gaišo!). Lai bišku slapjš. Apmaisam.
Nokāšam jebkurus makaronus, saliekam pa šķīvjiem un uzliekam pa virsu sacepto.
Īpašam fīlingam ēd ar irbulīšiem.
Lai labi garšo!!!
Iesūtīja: Eduards F