Foto: Shutterstock
Ar "quasi" austrumu ēdiens ēst gatavošana būs ne vien brīva improvizācija, bet pagatavotais garšos gluži kā restorānā pasūtītie ēdieni.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 liela vistas fileja1 liels sīpols1 liels burkāns ķiploku daiviņas1 vidēja paprika gaišā sojas mērce sēnes (šitake, šampinjoni, austersēnes vai melnās sēnes)1 TKingvers0.5 TKgrauzdēta sezameļļa1 TKcukurs makaroni

Sagatavošana

1

Ja izmantojam spageti, liekam vārīties ūdeni.

2

"Marinādei" sajauc 1 ēdamkaroti eļļu(sezam vai parasto), 2 ēdamkarotes sojas mērces, tējkaroti cukura un sasmalcinātu 1 ķiploka daiviņu. Sagriež gaļu plānās strēmelītēs un ieliek "marinādē", apmaisa un atstāj pa rokai.

3

Ja izmantojam parastos makaronus (ne rīsu vai pupiņu), liekam tos vārīties. Ja rīsu vai pupiņu, liek vārīties tikai ūdeni.

4

Tikmēr sagriežam burkānu (uz pusēm gareniski un tad arī strēmelītēs), sīpolu nomizojam un sagriežam 8 daļās, respektīvi 4 daivās, ko pārgriež pa vidu uz pusēm (ja bail no tik "dzīva" sīpola, var arī smalkāk - pusgredzentiņos ). To met uz pannas (parastās, nekādu vok nemaz nevajag (improvizācija taču).

5

Eļļā (sezam vai parastajā) uz lielas uguns viegli apcep sīpolus un burkānus. Nepārcept!!! Burkāniem jābūt ar svaigu kraukšķīti, taču ne jēliem, pēdējā brīdī piemet papriku, lai nedaudz apvīst.

6

Ja izmanto pupiņu vai rīsu makaronus, tagad metam tos verdošā ūdenī un izslēdzam gāzi (tie nav jāvāra).

7

Dārzeņus izmet ārā no pannas, un tur liek gaļas strēmelītes, apcep(uz tās pašas lielās uguns), un pieliek klāt gatavos dārzeņus, ja ir nolemts, piemet sagrieztas sēnes, ingveru, novāc uguni, noteikti 1-2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas, un uzlej sojas mērci (gaišo!). Lai bišku slapjš. Apmaisam.

8

Nokāšam jebkurus makaronus, saliekam pa šķīvjiem un uzliekam pa virsu sacepto.

9

Īpašam fīlingam ēd ar irbulīšiem.

Lai labi garšo!!!

Iesūtīja: Eduards F

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!