Rabarberu klimpu zupa
Foto: DELFI
3.7273 11
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2 l
2 l ūdens
ūdens
6 gab.
6 gab. kāti rabarberi
kāti rabarberi
100 g
100 g cukurs
cukurs
 
miziņa no viena apelsīna vai apelsīnu sukādes
miziņa no viena apelsīna vai apelsīnu sukādes
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
2 ĒK
2 ĒK auksts ūdens
auksts ūdens
klimpām:
1 gab.
1 gab. ola
ola
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
150-200 g
150-200 g milti
milti
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ķīseļi
  • Saldās zupas
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Ak, raženais rabarberu laiks! Ko vēl bez rabarberu plātsmaizes vērts pagatavot? Atsaucot atmiņā bērnības garšu, kaut reizi šovasar jāpagatavo rabarberu klimpu zupu, kas lieliski veldzēs karstā tveicē un apmierinās kāri pēc saldumiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo ķīseli. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno smalki sagrieztus rabarberus, apelsīna miziņu vai sukādes, cukuru un vāra, līdz rabarberi gatavi un sāk šķīst. Cukuru pievieno pēc garšas, ja vēlas skābenāku zupu, liek 50 gramus, ja saldāku, tad 100 gramus cukura.

    Aukstā ūdenī iemaisa kartupeļu cieti un lej karstā rabarberu masā un vāra, līdz masa sabiezē. Liek ķīseli vēsākā vietā atdzesēties.

    Gatavo klimpas. Bļodiņā sakuļ olu ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno miltus un maisa, līdz veidojas masa, kas atgādina biezo pankūku mīklu. Ja masa šķiet pārāk bieza, pievieno ūdeni.

    Vidēji lielā katliņā ielej ūdeni, uzvāra, tad, ar tējkaroti ņemot no bļodiņas malas mīklu, met ūdenī mazās klimpiņas un vāra, līdz tās uzpeld ūdens virsū. Ar putu karoti izņem gatavās un atdzesē.

    Gatavās klimpas pievieno rabarberu ķīselim, pasniedz atdzesētu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Rabarberi Ciete Cukurs Milti Olas Rabarberi Ūdens Vaniļas cukurs Ēdieni veģetāriešiem Ikdienas maltītei Viegla vasaras maltīte Ķīseļi Saldās zupas Latviešu nacionālā virtuve Vārīšana viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form