Rabarberu klimpu zupa
Foto: DELFI
3.3333 3
Sarežģītība: viegli

Ak, raženais rabarberu laiks! Ko vēl bez rabarberu plātsmaizes vērts pagatavot? Atsaucot atmiņā bērnības garšu, kaut reizi šovasar jāpagatavo rabarberu klimpu zupu, kas lieliski veldzēs karstā tveicē un apmierinās kāri pēc saldumiem.

Gatavo ķīseli. Katlā uzvāra ūdeni, pievieno smalki sagrieztus rabarberus, apelsīna miziņu vai sukādes, cukuru un vāra, līdz rabarberi gatavi un sāk šķīst. Cukuru pievieno pēc garšas, ja vēlas skābenāku zupu, liek 50 gramus, ja saldāku, tad 100 gramus cukura.

Aukstā ūdenī iemaisa kartupeļu cieti un lej karstā rabarberu masā un vāra, līdz masa sabiezē. Liek ķīseli vēsākā vietā atdzesēties.

Gatavo klimpas. Bļodiņā sakuļ olu ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno miltus un maisa, līdz veidojas masa, kas atgādina biezo pankūku mīklu. Ja masa šķiet pārāk bieza, pievieno ūdeni.

Vidēji lielā katliņā ielej ūdeni, uzvāra, tad, ar tējkaroti ņemot no bļodiņas malas mīklu, met ūdenī mazās klimpiņas un vāra, līdz tās uzpeld ūdens virsū. Ar putu karoti izņem gatavās un atdzesē.

Gatavās klimpas pievieno rabarberu ķīselim, pasniedz atdzesētu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty

Tags

Rabarberi Ciete Cukurs Milti Olas Rabarberi Ūdens Vaniļas cukurs Ēdieni veģetāriešiem Ikdienas maltītei Viegla vasaras maltīte Ķīseļi Saldās zupas Latviešu nacionālā virtuve Vārīšana viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form