Rabarberu plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs
3.7500 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 plāksnes kārtainā bezrauga mīkla
plāksnes kārtainā bezrauga mīkla
 
rabarberi
rabarberi
 
ola
ola
3 ĒK
3 ĒK grieķu jogurts
grieķu jogurts
 
cukurs
cukurs
 
kanēlis
kanēlis
Drumstalām:
 
auzu pārslas
auzu pārslas
 
sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
 
auzu milti
auzu milti
 
cukurs
cukurs
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • "Brīvdienu rīts smaržo pēc kanēļa ar pašmāju jauno rabarberu skābumiņu un auzu pārslu drumstalām. Lielu kafijas krūzi un ceriņu aromātu, kas iezogas pa logu," brīvdienu recepšu konkursa pieteikumā raksta Agate.

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Atlaidina mīklu un izklāj plātsmaizes veidnē (30x22 cm), maliņas uzlokot.

    Sagriež rabarberus gabaliņos un iespiež mīklā. Pārlej ar olas un grieķu jogurta masu.

    Gatavo drumstalas – sviestu sajauc ar auzu pārslām un nedaudz auzu miltiem. Cukuru un kanēli liek pēc savām vēlmēm – nepieciešams nedaudz, lai rabarberi nav pārāk skābi.

    Plātsmaizi liek cepeškrāsnī un cep 25-30 minūtes.

    "Smaržo lieliski un garšo tāpat. Labu apetīti"

    Iesūtīja: Agate Lorence

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form