Rabarberu pudiņš ar putukrējumu
Foto: "Prieks gatavot" publicitātes foto
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

"Klāt rabarberu laiks! Un tas manā virtuvē nozīmē arī to, ka klāt eksperimentu laiks. Parasti cenšos vienas sezonas laikā pagatavot ne vairāk kā vienu pārbaudītu recepti, priekšroku dodot jauniem, vēl nebaudītiem ēdieniem. Līdz šim esmu paspējusi pietiekami daudz sakraukšķināt rabarberus svaigā veidā, tādēļ nu ķeros klāt jaunām receptēm. Pirmo pagatavoju šo skābeni saldo rabarberu pudiņu ar gaisīgu putukrējumu," tā recepti piesaka "Instagram" konta prieksgatavot autore Silva.

Rabarberus sagriež gabaliņos.

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno un iemaisa cukuru.

Kad cukurs izkusis, liek klāt rabarberus un vāra aptuveni 10 minūtes, neliekot katlam vāku, līdz tie kļuvuši mīksti

Nelielā trauciņā aukstu ūdeni sajauc ar cieti un iemaisa rabarberu masā.

Maisot turpina karsēt vēl aptuveni minūti, līdz konsistence mainījusies, tad iemaisa vaniļas ekstraktu.

Labāk izmantot vaniļas ekstraktu, taču, ja tas nav pieejams, var izlīdzēties ar vaniļas cukuru vai esenci(nepārspīlējot ar daudzumu). Šo punktu noteikti nevajadzētu izlaist, jo tieši vaniļa piešķir šim desertam raksturīgo pudiņa garšu.

Pudiņu lej deserta trauciņos, nedaudz atdzesē un tad liek ledusskapī, lai to atvēsinātu.

Pirms pasniegšanas sakuļ saldo krējumu gaisīgās putās, pievienojot cukuru pēc garšas, un liek virs pudiņa.

Rabarberu pudiņš ar putukrējumu
Foto: "Prieks gatavot" publicitātes foto

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form