Rabarberu pudiņš ar putukrējumu
Foto: "Prieks gatavot" publicitātes foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
420 ml
420 ml ūdens
ūdens
180 ml
180 ml cukurs
cukurs
680 g
680 g rabarberu kāti (var nemizot)
rabarberu kāti (var nemizot)
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
50 ml
50 ml kartupeļu vai kukurūzas ciete
kartupeļu vai kukurūzas ciete
60 ml
60 ml auksts ūdens
auksts ūdens
PUTUKRĒJUMAM
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pudiņi
  • "Klāt rabarberu laiks! Un tas manā virtuvē nozīmē arī to, ka klāt eksperimentu laiks. Parasti cenšos vienas sezonas laikā pagatavot ne vairāk kā vienu pārbaudītu recepti, priekšroku dodot jauniem, vēl nebaudītiem ēdieniem. Līdz šim esmu paspējusi pietiekami daudz sakraukšķināt rabarberus svaigā veidā, tādēļ nu ķeros klāt jaunām receptēm. Pirmo pagatavoju šo skābeni saldo rabarberu pudiņu ar gaisīgu putukrējumu," tā recepti piesaka "Instagram" konta prieksgatavot autore Silva.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rabarberus sagriež gabaliņos.

    Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno un iemaisa cukuru.

    Kad cukurs izkusis, liek klāt rabarberus un vāra aptuveni 10 minūtes, neliekot katlam vāku, līdz tie kļuvuši mīksti

    Nelielā trauciņā aukstu ūdeni sajauc ar cieti un iemaisa rabarberu masā.

    Maisot turpina karsēt vēl aptuveni minūti, līdz konsistence mainījusies, tad iemaisa vaniļas ekstraktu.

    Labāk izmantot vaniļas ekstraktu, taču, ja tas nav pieejams, var izlīdzēties ar vaniļas cukuru vai esenci(nepārspīlējot ar daudzumu). Šo punktu noteikti nevajadzētu izlaist, jo tieši vaniļa piešķir šim desertam raksturīgo pudiņa garšu.

    Pudiņu lej deserta trauciņos, nedaudz atdzesē un tad liek ledusskapī, lai to atvēsinātu.

    Pirms pasniegšanas sakuļ saldo krējumu gaisīgās putās, pievienojot cukuru pēc garšas, un liek virs pudiņa.

    Rabarberu pudiņš ar putukrējumu
    Foto: "Prieks gatavot" publicitātes foto

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form