Foto: Vida Press
Šī ir īsti pavasarīga biskvīta rulete ar rabarberu un krēmsiera pildījumu. Saldumu mīlētāji noteikti novērtēs šī garduma pagatavošanā ieguldīto laiku un darbu!
85Minūtes
9Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
4 gab.olas, L izmērs125 gsmalkais baltais cukurs2 gab.apelsīnu sula un miziņa50 gmaltas mandeles (mandeļu milti)350 grabarberi125 gpūdercukurs200 gkrēmsiers2 TKpūdercukurs pārkaisīšanai1 gab.32 x 22 cm cepampanna

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. Kuļ kopā olu dzeltenumus un pūdercukuru, kamēr izveidojas krēmīga, gaiša masa. Iecilā apelsīnu miziņu, pievieno sulu un maltās mandeles.

2

Sakuļ olu baltumus stingrās putās. Iecilā olu dzeltenumu masā. Mīklu ielej cepampannā, kas ietaukota un izklāta ar cepampapīru. Cep 15-20 minūtes, kamēr centrs ir izcepies. Uzreiz ņem ārā no cepeškrāsns. Biskvītu pārklāj ar cepampapīru, pa virsu liekot mitru plānu audumu. Atstāj atdzist uz vairākām stundām vai visu nakti.

3

Pildījuma gatavošana:

4

Rabarberus nomizo un sagriež 3-4 cm garos gabaliņos. Liek cepampannā un pārber ar cukuru, samaisa. Cep krāsnī 20-30 minūtes, vienreiz cepšanas vidū masu apmaisot. Rabarberi būs kļuvuši mīksti. Izņem no krāsns un atdzesē. Lieko sulu nolej vai izkāš caur sietu (sulu vēlāk var izmantot limonādes vai dzērienu gatavošanai).

5

Sakuļ kopā krēmsieru un pūdercukuru, tad pievieno rabarberu masu.

6

Ruletes biskvītu "apgāž" uz virsmas, kas pārkaisīta ar pūdercukuru. Noņem cepampapīru no biskvīta. Nogriež malas, lai veidotos skaista četrstūra forma. Pārziež ar krēmsiera masu. Sarullē, palīdzot ar cepampapīru. Liek uz servējamā šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru. Līdz pasniegšanai uzglabā aukstā vietā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!