Rabarberu un apelsīnu rulete
Foto: Vida Press
3.2857 7
8 porcijas 
Sarežģītība: grūti
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. olas, L izmērs
olas, L izmērs
125 g
125 g smalkais baltais cukurs
smalkais baltais cukurs
2 gab.
2 gab. apelsīnu sula un miziņa
apelsīnu sula un miziņa
50 g
50 g maltas mandeles (mandeļu milti)
maltas mandeles (mandeļu milti)
350 g
350 g rabarberi
rabarberi
125 g
125 g pūdercukurs
pūdercukurs
200 g
200 g krēmsiers
krēmsiers
2 TK
2 TK pūdercukurs pārkaisīšanai
pūdercukurs pārkaisīšanai
1 gab.
1 gab. 32 x 22 cm cepampanna
32 x 22 cm cepampanna
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Ruletes un strūdeles
  • Pasaules Virtuve
  • Šī ir īsti pavasarīga biskvīta rulete ar rabarberu un krēmsiera pildījumu. Saldumu mīlētāji noteikti novērtēs šī garduma pagatavošanā ieguldīto laiku un darbu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavošana:

    1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. Kuļ kopā olu dzeltenumus un pūdercukuru, kamēr izveidojas krēmīga, gaiša masa. Iecilā apelsīnu miziņu, pievieno sulu un maltās mandeles. 
    2. Sakuļ olu baltumus stingrās putās. Iecilā olu dzeltenumu masā. Mīklu ielej cepampannā, kas ietaukota un izklāta ar cepampapīru. Cep 15-20 minūtes, kamēr centrs ir izcepies. Uzreiz ņem ārā no cepeškrāsns. Biskvītu pārklāj ar cepampapīru, pa virsu liekot mitru plānu audumu. Atstāj atdzist uz vairākām stundām vai visu nakti. 
    Pildījuma gatavošana: 
    1. Rabarberus nomizo un sagriež 3-4 cm garos gabaliņos. Liek cepampannā un pārber ar cukuru, samaisa. Cep krāsnī 20-30 minūtes, vienreiz cepšanas vidū masu apmaisot. Rabarberi būs kļuvuši mīksti. Izņem no krāsns un atdzesē. Lieko sulu nolej vai izkāš caur sietu (sulu vēlāk var izmantot limonādes vai dzērienu gatavošanai). 
    2. Sakuļ kopā krēmsieru un pūdercukuru, tad pievieno rabarberu masu. 
    3. Ruletes biskvītu "apgāž" uz virsmas, kas pārkaisīta ar pūdercukuru. Noņem cepampapīru no biskvīta. Nogriež malas, lai veidotos skaista četrstūra forma. Pārziež ar krēmsiera masu. Sarullē, palīdzot ar cepampapīru. Liek uz servējamā šķīvja un pārkaisa ar pūdercukuru. Līdz pasniegšanai uzglabā aukstā vietā. 

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form