Foto: Publicitātes foto
Rabarberu laiks nozīmē, ka vasara patiešām ir sākusies, un jau drīz dārzos ienāksies arī pirmās ogas. Ja ierastās rabarberu plātsmaizes vai ķīseļa vietā gribas pamēģināt ko neparastāku, kārdinošu rabarberu pagatavošanas recepti piedāvā "Rimi gardēdis", šefpavārs Normunds Baranovskis.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 gab.rabarberu kāti0.5 gab.vaniļas pāksts80 gcukurs250 gzemenes10 gab.svaigu piparmētru lapiņas240 gmini tortiljas1 ĒKcukurs1 ĒKvīnogu kauliņu eļļa2 ĒKkanēļa pūdercukurs

Sagatavošana

1

Rabarberus sagriež mazos kubiņos un apber ar cukuru. Pievieno vaniļas sēklas. Kad cukurs izkusis, pasilda, līdz rabarberi kļūst mīksti, un atdzesē.

2

Smalki sagriež zemenes un piparmētras, pievieno salsai un samaisa.

3

Mini tortiljas sagriež mazākos trijstūros, apviļā eļļā un cukurā un cep cepeškrāsnī 200 grādos, līdz tās kļūst kraukšķīgas.

4

Daļu tortilju apkaisa ar kanēļa pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!