Ragū portugāļu gaumē
Foto: Shutterstock
4.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g cūkgaļa
cūkgaļa
250 g
250 g aknas
aknas
2
2 sīpols
sīpols
3 gab.
3 gab. tomāti
tomāti
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
1 glāze
1 glāze buljons
buljons
2-3
2-3 krustnagliņa
krustnagliņa
2 glāzes
2 glāzes sarkanvīns
sarkanvīns
 
milti apviļāšanai
milti apviļāšanai
2 ĒK
2 ĒK sasmalcināti pētersīļi
sasmalcināti pētersīļi
3 ĒK
3 ĒK kausēti cūku tauki
kausēti cūku tauki
 
pipari
pipari
 
sāls
sāls
  • Portugāļu nacionālā virtuve
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Sātīgs gaļas un aknu ragū portugāļu gaumē – pasniedzams ar baltmaizi vai rīsiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gaļu nosusina, sagriež gabaliņos, aknām atdala plēves, cīpslas, sagriež aknas gabaliņos.

    Gaļas un aknu gabaliņus apviļā miltos, apcep kausētos taukos, līdz aknas apcepušās un gaļas gabaliņi ir apbrūnējuši.

    Pievieno vīnu, nomizotus un sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, kā arī krustnagliņas, gabaliņos sagrieztus tomātus, piparus un sāli.

    Zem vāka uz mazas liesmas gaļu sutina aptuveni 1,5–2 stundas. Ja nepieciešams, gatavošanas laikā pievieno buljonu.

    Pirms pasniegšanas iemaisa ragū kapātus zaļumus.

    Iesūtīja: Vineta

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form