Rasols ar siļķi un bietēm
Foto: Shutterstock
4.0789 38
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Iespējams, lielākajai daļai šī rasola recepte šķitīs savāda, bet tieši tāda tika piedāvāta 1935.gada izdevumā "Jaunā pavāru grāmata saimniecēm un zeltenēm".

Cepeti (apmēram 2 mārciņas), kartupeļus (novārītus un nolobītus), skābētus gurķus, novārītas bietes un cieti novārītas olas sagriež visu mazos, kantainos gabaliņos.

Tad ņem 2 pienā izmērcētas un no asakām attīrītas siļķes, 1 sīpolu un 5 mazas baraviciņas vai šampinjonus; to visu atkal sakapā gluži smalki, piemet drusku maltus piparus, sajauc ar augšā minēto un pārlej ar zosti, priekš kuras ņem pusstopu laba skāba krējuma, tam pieliek karoti sinepju, 2 karotes stipra vīnetiķa un pāris karotes kaperu.

Tad visu kopā viegli sajauc, liek piederīgā bļodā un visu garnē ar novārītām un sarīvētām sarkanām bietēm, cieti novārītām olām un kaperiem.

Var arī, ja patīk, vēl klāt likt sardeles, medību gaļu, lasi vai nēģus.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form