Rasols ar siļķi un bietēm
Foto: Shutterstock
4.0000 40
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
teļa cepetis
teļa cepetis
8
8 kartupeļi
kartupeļi
3
3 skābēti gurķi
skābēti gurķi
 
cieti vārītas olas
cieti vārītas olas
2
2 sarkanās bietes
sarkanās bietes
2
2 siļķes
siļķes
1
1 sīpols
sīpols
5
5 baravikas vai šampinjoni
baravikas vai šampinjoni
pēc garšas
pēc garšas kaperi
kaperi
Mērcei:
1 ĒK
1 ĒK vīna etiķis
vīna etiķis
500 ml
500 ml skābs krējums
skābs krējums
1 ĒK
1 ĒK sinepes
sinepes
  • Bēru mielasts
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Dārzeņu salāti
  • Gaļas salāti
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Iespējams, lielākajai daļai šī rasola recepte šķitīs savāda, bet tieši tāda tika piedāvāta 1935.gada izdevumā "Jaunā pavāru grāmata saimniecēm un zeltenēm".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeti (apmēram 2 mārciņas), kartupeļus (novārītus un nolobītus), skābētus gurķus, novārītas bietes un cieti novārītas olas sagriež visu mazos, kantainos gabaliņos.

    Tad ņem 2 pienā izmērcētas un no asakām attīrītas siļķes, 1 sīpolu un 5 mazas baraviciņas vai šampinjonus; to visu atkal sakapā gluži smalki, piemet drusku maltus piparus, sajauc ar augšā minēto un pārlej ar zosti, priekš kuras ņem pusstopu laba skāba krējuma, tam pieliek karoti sinepju, 2 karotes stipra vīnetiķa un pāris karotes kaperu.

    Tad visu kopā viegli sajauc, liek piederīgā bļodā un visu garnē ar novārītām un sarīvētām sarkanām bietēm, cieti novārītām olām un kaperiem.

    Var arī, ja patīk, vēl klāt likt sardeles, medību gaļu, lasi vai nēģus.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form