Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojama rauga mīkla noderēs gan pīrāgiem, gan citiem gardumiem.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 lpiens200 gmargarīns2 saujascukurs1 naža galssāls1 ĒKeļļa2 gab.sausais raugs paciņās milti

Sagatavošana

1

Kausētā margarīnā ielej siltu pienu, pāris saujas cukura (vai vienu), pāris šķipsnas sāls, 1 EK eļļas, izmaisa.

2

Siltā masā ieber divas paciņas sausā rauga, sāk bērt miltus. Ber pamazām, un maisa kamēr pabiezs.

3

Kārtīgi izmīca.

4

Jāpanāk stadija, kad mīkla sāk atlipt no rokām, ja vajag vēl pievieno miltus, kamēr sāk atlipt.

5

Liek siltumā rūgt uz 45 minūtēm - 1 stundu, pārkaisot ar miltiem, lai neapžūst.

6

Bez olas turas ilgāk mīksti.

7

Var pievienot arī vārītu kartupeli sākumā, tā vēl ilgāk saglabājas svaigi.

Iesūtīja: Minka United

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!