Biezpienmaize ar rauga mīklu
Foto: Shutterstock

Klasiska vērtība - rauga mīklas plātsmaize ar sulīgu biezpiena masu un žāvētiem augļiem.

Ja nezini, kā gatavot rauga mīklu, izmēģini šo vienkāršo un superātro recepti. Ja no rauga "bail", mīklu iespējams iegādāties dažādās konditorijās vai labos pārtikas veikalos.

Gatavo biezpiena masu: Biezpienu samaļ, sajauc ar olām, cukuru, vaniļu, žāvētiem augļiem, pievieno arī šķipsnu sāls. Visu samaisa.

Ja šķiet, ka masa ir pārāk šķidra (šķidrāka nekā skābs krējums), tad var pievienot kādu ēdamkaroti miltu vai mannas. Jārēķinās ka, jo vairāk cukura, jo šķidrāka masa un būs nepieciešams vairāk miltu.

Rauga mīklu izveltnē, liek cepamplātī. Pāri liek biezpiena masu, pa virsu saliek mazus gabaliņus mīksta sviesta (var arī nelikt) un pārkaisa ar kanēli vai kokosa skaidiņām.

Variācia - zem biezpiena masas likt ābolus, svaigas ogas vai rabarberus. Biezpiena masai var likt klāt arī kokosa skaidiņas.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Samtene

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form