Foto: DELFI

Kraukšķīgi no ārpuses un mīksti viducī, šie bumbulīši ir bezgala gardi, sierīgi un pilnīgi atkarību izraisoši. Ne bez iemesla kļuvuši tik ļoti populāri vietnē "TikTok". Šī ir piedeva jebkurai ēdienreizei un būs tavs jaunākais iecienītākais kartupeļu ēšanas veids. Jā, tie patiešām garšo pēc pilnības!

45Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi olīveļļa rīvēts cietais siers oregano baziliks timiāns rozmarīns

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni laicīgi uzkarsē līdz 190°C.

2

Sagatavo cepešplāti – izklāj to ar cepampapīru tā, lai tas sniegtos pāri plāts maliņām. Uz cepampapīru uzlej eļļu un izsmērē.

3

Pa virsu liek rīvētu cieto sieru (tā kā šo kraukšķīgo kartupeļu galvenā garša ir siers, izvēlies labas kvalitātes sieru), izlīdzina vienmērīgā kārtā. Gluži kā sedziņu.

4

Sieru apber ar itāļu garšvielām: oregano, bazilika, timiāna un rozmarīna maisījumu (pievieno šos garšaugus atsevišķi, apmēram vienu tējkaroti katru). Garšvielu maisījumu vari izvēlēties pēc savas gaumes! Lieliski noderēs arī vegeta, kartupeļu garšviela, ķiploku pulveris, paprikas pulveris vai pats vienkāršākais variants – sāls ar pipariem. Pikantākam variantam – Kajēnas pipari.

5

Pa virsu liek uz pusēm sagrieztus, pirms tam nedaudz apvārītus (daudzās receptes kartupeļi netiek vārīti, arī šajā "TikTok" receptē, bet miera labad iesakām pirms tam tos nedaudz apvārīt) kartupeļus.

Foto: DELFI
6

Kartupeļus apslacina ar olīveļļu.

7

Un liek cepties krāsnī aptuveni uz 20–30 minūtēm (atkarībā no tā, vai kartupeļi pirms tam bijuši apvārīti vai nē).

8

Izņem no cepeškrāsns un ļauj piecas līdz minūtes minūtes atdzist, lai siers sacietē. Ja vēlas, pāri pārber pētersīļus vai lociņus!

Lai labi garšo!

Ieskatam sniedzam mūsu pašmāju tiktokeres Airitas video instrukciju šiem sierīgajiem kartupeļiem!

@airitata Sierīgie kartupeļi 🥔 #recepte #ediens #latvia #fyp ♬ As It Was - Harry Styles

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!