Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku
Foto: Shutterstock
3.7500 4
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
0.5 kg
0.5 kg kviešu milti
kviešu milti
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
0.5 glāze
0.5 glāze tauki
tauki
4-5 ĒK
4-5 ĒK ūdens
ūdens
4 gab.
4 gab. olas
olas
2 glāzes
2 glāzes rikota
rikota
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK sasmalcināts svaigs baziliks
sasmalcināts svaigs baziliks
10-12 gab.
10-12 gab. ķirštomāti
ķirštomāti
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
1 TK
1 TK sāls (rupjā)
sāls (rupjā)
1 TK
1 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Dārzeņu sacepumi
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Rikotas - tomātu pīrāgs ar baziliku gardai un skaistai uzkodai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°.

    Traukā iesijā miltus un sāli. Taukus ar dakšiņu iemīca miltos, līdz mīkla paliks kunkuļos, tik lielos kā valrieksts.

    Pievieno ūdeni, tik daudz, lai mīkla saveltos kukulītī. Mīklu sadala 2 daļās, izrullē, liek cepamā formā (diametrā ~22 cm).

    Olu, rikotas sieru, sasmalcinātu ķiploku, baziliku sakuļ, līdz veidojas viendabīga masa. Masu izliek uz mīklas, pa virsmu kārto tomātiņus, pārziež eļļu, pārkaisa sāli, piparus. Cep 20-25 minūtes.

    Atdzesē un pasniedz.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form