Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kaut kas eksotiskāks – 'Pilau' rīsi, kas gatavoti pēc vislabākajām indiešu tradīcijām. Gardie basmati rīsi papildināti ar īstu garšvielu bumbu – kuminu, kardamonu un kanēli, bet maltītei koši dzelteno krāsu piešķir smaržīgais kurkums.
40Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 TKkumins1 ĒKeļļa vai gī sviests1 gab.sīpols4 gab.kardamona pākstis4 gab.ķiploka daiviņas1 ĒKkurkuma250 gbasmati rīsi2 gab.lauru lapas1 gab.kanēļa standziņas

Sagatavošana

1

Uz plīts liek lielu katlu, kuram ir cieši piegulošs vāks. Sausā katlā ber kuminu un apgrauzdē aptuveni pusminūti. Kuminu pēc tam ieber nelielā traukā.

2

Pēc tam tajā pašā katlā uzsilda eļļu vai gī sviestu, pievieno smalki sakapātu sīpolu, un apcep uz vidējas uguns aptuveni piecas līdz septiņas minūtes.

3

Kuminu un kardamonu viegli saberž ar naža spalu vai piestā, un pievieno katliņā ceptajiem sīpoliem. Klāt ber arī kurkumu. Sastāvdaļas apmaisa un cep neilgu brīdi (1-2 minūtes).

4

Rīsus kārtīgi noskalo un ber katlā pie sīpoliem, uzreiz pielejot arī 450 ml verdoša ūdens. Ūdenī liek arī lauru lapas, uz pusēm salauztas kanēļa standziņas, un visu apmaisa.

5

Ūdenim ļauj sākt vārīties, un tad katlu nosedz ar vāku. Rīsus vāra 12-15 minūtes uz lēnas uguns, līdz ūdens kārtīgi tajos sasūcies. Svarīgi – katla vāku nedrīkst cilāt!

6

Pēc tam rīsus dažas minūtes atstāj katliņā vēl nedaudz uzbriest.

Pasniedz kopā ar gaļu un salātiem.

Lai labi garšo!

Tasty.lv padoms: rīsus var novārīt laicīgi, un glabāt ledusskapī. Pirms vakariņām vai pusdienām tos uzsilda pannā vai mikroviļņu krāsnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!