Rīsu biezputra jeb risoto ar melleņu mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g arborio rīsi
arborio rīsi
600 ml
600 ml piens
piens
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
125 g
125 g maskarpone siers
maskarpone siers
 
malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
Melleņu kompotam:
300 g
300 g mellenes
mellenes
2 ĒK
2 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
 
citronu sula
citronu sula
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Putras un biezputras
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Maigs un krēmīgs arborio rīsu risoto, kam pievienots gardais maskarpones svaigais siers un pašu vārīts karstais kompots no mellenēm. Maltīte nesteidzīgām vēlajām brokastīm, kad ir vēlme pēc garšīgas putras bļodiņas. Ne tik slepenā sastāvdaļa – maltais muskatrieksts – piešķirs īpašu smaržu un garšu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rīsus ieber katliņā un uzlej tiem 400ml ūdens. Ļauj sākt vārīties un vāra tik ilgi, līdz rīsi uzsūkuši gandrīz visu ūdeni. Vārot ik pa laikam rīsus apmaisa un uzmana, lai tie nepiedegtu.

    Pēc tam pielej pienu un turpina vārīt. Plīts liesmu samazina līdz nelielai un rīsu putru vāra aptuveni 15-20 minūtes.

    Kamēr rīsi vārās, gatavo kompotu.

    Mellenes ieber katliņā, pievieno pūdercukuru, trīs ēdamkarotes ūdens un nedaudz svaigi spiestas citronu sulas.

    Masu vāra dažas minūtes, tik ilgi, līdz ogas sāk izšķīst, un šķidrums iegūst sīrupa konsistenci. Dažas veselās ogas izņem, lai vārot neizjuktu. Tās pēc tam iemaisa gatavajā kompotā.

    Kad risoto rīsi ir mīksti un krēmīgas konsistences, tajos iemaisa pūdercukuru un iecilā svaigo maskarpones sieru.

    Gatavo risoto pasniedz, liekot bļodiņās un pa virsu izkārtojot melleņu karsto kompotu. Pa virsu uzkaisa nedaudz malta muskatrieksta.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form