Rīsoto ar safrānu milāniešu gaumē
Foto: Shutterstock
5.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g rīsi
rīsi
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
3 TK
3 TK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK safrāna pavedieni
safrāna pavedieni
1.24 l
1.24 l buljons
buljons
125 ml
125 ml baltvīns
baltvīns
50 g
50 g sviests
sviests
75 g
75 g rīvēts Parmas siers
rīvēts Parmas siers
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Buljonā un baltvīnā sautēti rīsi ar safrānu un Parmas sieru - risoto milāniešu gaumē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolu un ķiploku nomizo, sīki sakapā. Sakarsē katliņā olīveļļu un tajā viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Pieber rīsus, safrāna pavedienus, labi samaisa. Pielej pusi buljona un uzliek vāku un vāra pēc uzvārīšanas vēl 10 min.

    Noņem vāku un sautē vēl pusstundu. Pa šo laiku pielej atlikušo šķidrumu - vispirms vīnu. Kad tas iesūcies, pamazām pielej atlikušo buljonu un samaisa.

    Beigās ar dakšiņu iecilā sviestu un rīvēto sieru, pieber sāli un piparus.

    Iesūtīja: Vineta

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form