
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g rīsi
rīsi1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols1 gab.
1 gab. ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa3 TK
3 TK olīveļļa
olīveļļa1 TK
1 TK safrāna pavedieni
safrāna pavedieni1.24 l
1.24 l buljons
buljons125 ml
125 ml baltvīns
baltvīns50 g
50 g sviests
sviests75 g
75 g rīvēts Parmas siers
rīvēts Parmas siers sāls
sāls malti melnie pipari
malti melnie pipariBuljonā un baltvīnā sautēti rīsi ar safrānu un Parmas sieru - risoto milāniešu gaumē.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma
Sīpolu un ķiploku nomizo, sīki sakapā. Sakarsē katliņā olīveļļu un tajā viegli apcep sīpolus un ķiplokus. Pieber rīsus, safrāna pavedienus, labi samaisa. Pielej pusi buljona un uzliek vāku un vāra pēc uzvārīšanas vēl 10 min.
Noņem vāku un sautē vēl pusstundu. Pa šo laiku pielej atlikušo šķidrumu - vispirms vīnu. Kad tas iesūcies, pamazām pielej atlikušo buljonu un samaisa.
Beigās ar dakšiņu iecilā sviestu un rīvēto sieru, pieber sāli un piparus.
Iesūtīja: Vineta
Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.