Risoto ar sviesta ķirbi
Foto: Shutterstock
2.6000 5
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja meklē idejas, kā dažādot ēdienkarti, iekļaujot tajā arī ogu karali - ķirbi, izmēģini šo risoto recepti! Vien pieci pārtikas produkti un 30 minūtes pie plīts - un izcilas vakariņas vai pusdienas gatavas!

Dziļā pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu, līdz tas kļuvis caurspīdīgi zeltains.

Pievieno rīsus, maisot karsē, pēc tam pievieno 600 ml karstu ūdeni un sviesta ķirbja gabaliņus.

Karsē, laiku pa laikam apmaisot, līdz viss ūdens uzsūcies rīsos (aptuveni 10 minūtes). Pievieno vēl 300 ml karsta ūdens un nelielās strēmelītēs sagrieztu papriku. Karsē aptuveni 15 minūtes, līdz ķirbis ir kļuvis mīksts. Laiku pa laikam apmaisa, ja nepieciešams, pievieno vēl karstu ūdeni.

Gatavajam risoto ļauj nedaudz "atpūsties", tad pievieno pusi rīvētā siera, sāli, piparus pēc garšas. Visu samaisa un pārkaisa ar atlikušo sieru.

Tasty.lv padoms: šim risoto brīnišķīgi piestāv arī ķiplociņš, baltvīns un citi svaigie sezonas dārzeņi.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form