Foto: Shutterstock
Gardi rīsu salāti, kam pievienots lasis, zirņi un atspirdzinošais gurķis. Maltītei mazliet pikantuma piešķirs mērce, kurā ir ne tikai laima sula, bet arī čili.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
200 grīsi150 gzirņi (svaigi vai saldēti)2 nelieli laša filejas gabaliņi pēc garšassāls1 garais gurķis saujasīpolloki saujapētersīļi vai koriandrs1 laima sula un miziņa šķipsnačili piparu pulveris4 TKsojas mērce

Sagatavošana

1

Rīsus izvāra pēc norādēm uz iepakojuma. Kad līdz rīsu vārīšanas laika beigām atlikušas 3 minūtes, tiem pievieno arī zirņus. Gatavos rīsus un zirņus nokāš un atdzesē.

2

Tikmēr lasi apkaisa ar mazliet sāli un apcep uz pannas, līdz filejas gabaliņi gatavi (aptuveni 4 minūtes no katras puses). Laša filejas pēc tam saplucina ar dakšiņu sīkos gabaliņos.

3

Padoms: lasi var arī tvaicēt, vārīt vai cept cepeškrāsnī uz cepamā papīrā vai ietītu folijā, šādi izvairoties no liekām kalorijām.

4

Sakapā lociņus un pētersīļus, gurķi sagriež sīkos gabaliņos.

5

Lielā bļodā liec rīsus un zirņus, pievieno salātiem gurķi, sakapātos zaļumus un laša gabaliņus, un viegli apmaisa.

6

Nelielā bļodiņā pagatavo mērci – sajauc laima sulu, miziņu, čili garšvielu un sojas mērci.

7

Salātus pasniedz šķīvjos, virsū lejot pagatavoto mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!