Rīvmaizē panētas rīsu un gaļas bumbiņas
Foto: Shutterstock
3.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Šis ēdiens var būt kā uzkoda vai sātīga piedeva svaigiem salātiem un baudīts kā pamatēdiens. Pēc izvēles masai var pievienot arī sēnes, kukurūzu, garšaugus vai iepildīt zilo sieru.

Uz pannas apcep malto gaļu, kam pievienotas lauru lapas. Garšvielas un sāli pieber pēc garšas.

Kad gaļa apcepusies, iemaisa tomātu pastu vai divus smalki sakapātus tomātus.

Rīsus novāra mīkstus. Rīsus samaisa ar gaļu un atstāj masu nedaudz atdzist. Pēc garšas pievieno kaltētus garšaugus.

Iemaisa cieto sieru un 1 olu. Ja mīkla ir nedaudz šķidra, tad iemaisa pāris ēdamkarotes miltus (garšu tas neizmainīs). Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas un sāli.

Vienā traukā sakuļ 2 olas, otrā traukā ieber rīvmaizi. Sieru sagriež kubiņos.

No masas veido nelielas bumbiņas, to vidū veido iedobīti un ieliek sieru, un atkal saveļ apaļu. Bumbiņas apviļā olā, rīvmaizē un apcep no visām pusēm eļļā, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.

Iesūtīja: Lidija

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form