Foto: Shutterstock
Izrādās, rasols jeb "rosolje", kā to dēvē Igaunijā, ir neatņemams svētku galda atribūts ne vien Latvijā, bet arī mūsu kaimiņvalstī. Tiesa gan, igauņi šos salātus ir pielāgojuši savai gaumei, sastāvdaļu sarakstu papildinot ar bietēm. Katrai igauņu saimniecei ir sava "rosolje" recepte - dažās mājās šos salātus gatavo ar gaļu, citās bez gaļas, bet vispopulārākā versija ir rasols, kas papildināts ar siļķes gabaliņiem.
60Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
3 bietes (vārītas vai krāsnī ceptas un nomizotas)2 kartupeļi (ar mizu vārīti un nomizoti)2 āboli3 marinēti vai sālīti gurķi1 sīpols1 siļķes fileja (sālīta vai marinēta)3 vārītas olas150 g"Bonduelle" kons. zaļie zirnīši3 ĒKskābs krējums3 ĒKmajonēze1 TKsinepes pēc garšassāls un malti melnie pipari pēc garšasgurķu marināde vai sālījums

Sagatavošana

1

Visas griežamās sastāvdaļas sagriež vienāda izmēra kubiņos un liek bļodā.

2

Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa un līdz pasniegšanai liek vēsā vietā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!