'Rosolje' – igauņu rasols ar bietēm un siļķi
Foto: Shutterstock
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 bietes (vārītas vai krāsnī ceptas un nomizotas)
bietes (vārītas vai krāsnī ceptas un nomizotas)
2
2 kartupeļi (ar mizu vārīti un nomizoti)
kartupeļi (ar mizu vārīti un nomizoti)
2
2 āboli
āboli
3
3 marinēti vai sālīti gurķi
marinēti vai sālīti gurķi
1
1 sīpols
sīpols
1
1 siļķes fileja (sālīta vai marinēta)
siļķes fileja (sālīta vai marinēta)
3
3 vārītas olas
vārītas olas
150 g
150 g konservēti zaļie zirnīši
konservēti zaļie zirnīši
3 ĒK
3 ĒK skābs krējums
skābs krējums
3 ĒK
3 ĒK majonēze
majonēze
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas gurķu marināde vai sālījums
gurķu marināde vai sālījums
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Biešu salāti
  • Zivju un jūras produktu salāti
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izrādās, rasols jeb "rosolje", kā to dēvē Igaunijā, ir neatņemams svētku galda atribūts ne vien Latvijā, bet arī mūsu kaimiņvalstī. Tiesa gan, igauņi šos salātus ir pielāgojuši savai gaumei, sastāvdaļu sarakstu papildinot ar bietēm. Katrai igauņu saimniecei ir sava "rosolje" recepte - dažās mājās šos salātus gatavo ar gaļu, citās bez gaļas, bet vispopulārākā versija ir rasols, kas papildināts ar siļķes gabaliņiem.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Visas griežamās sastāvdaļas sagriež vienāda izmēra kubiņos un liek bļodā.

    Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa un līdz pasniegšanai liek vēsā vietā.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form