Plūmju kūka
Foto: Publicitātes foto
1.4000 5
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK sviests pannas ietaukošanai
sviests pannas ietaukošanai
500 g
500 g plūmes
plūmes
3 ĒK
3 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
250 g
250 g milti (Betija šajā receptē izmantoja "Dobeles dzirnavnieka" miltus "Ekstra")
milti (Betija šajā receptē izmantoja "Dobeles dzirnavnieka" miltus "Ekstra")
3 TK
3 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
100 g
100 g baltais cukurs
baltais cukurs
1 ĒK
1 ĒK malts kanēlis
malts kanēlis
0.25 TK
0.25 TK malts kardamons
malts kardamons
0.5 TK
0.5 TK malts ingvers
malts ingvers
80 g
80 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
250 g
250 g skābs krējums
skābs krējums
3 gab.
3 gab. olas (baltumi atdalīti no dzeltenumiem)
olas (baltumi atdalīti no dzeltenumiem)
100 g
100 g izkausēts sviests
izkausēts sviests
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Plātsmaizes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Laiks svinēt rudeni un piepildīt māju ar svaigi ceptu gardumu kārdinošo smaržu! Gardu plūmju kūkas recepti iesaka blogere Betija Kalēja.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo kūkas formu (aptuveni 26 cm diametrā) un bagātīgi to ietauko ar sviestu. Ja izmanto formu, kurai ir tendence piedegt, apakšā var ieklāt arī cepamo papīru. Vienmērīgi pārkaisa ar 2 ēdamkarotēm brūnā cukura.

    Plūmes sagriež daiviņās un glīti izkārto sagatavotajā formā tā, lai visa pamatne būtu noklāta ar plūmēm. Pārkaisa ar ēdamkaroti cukura.

    Miltus iesijā lielā bļodā un sajauc ar cepamo pulveri, brūno un balto cukuru, garšvielām un sāli. Centrā izveido iedobi.

    Sausajām sastāvdaļām pievieno olas dzeltenumus, izkausētu sviestu un krējumu. Sajauc, līdz iegūta viendabīgas konsistences mīkla.

    Atsevišķi saputo olas baltumus, līdz tie ir balti un gaisīgi. Uzmanīgi iecilā mīklā.

    Biezo mīklu liek sagatavotajā veidnē, uzmanīgi izlīdzina virs plūmēm un liek krāsnī, kura sakarsēta līdz 170 grādiem. Cep aptuveni 30 minūtes līdz virspuse zeltaini brūna un iedurot bambusa kociņu tam nav pielipusi jēla mīkla.

    Kūkai ļauj atdzist aptuveni 20 minūtes. Tad kūkas formai noņem sānus, uzliek virsū lielu šķīvi un ar strauju kustību kūku apgāž uz otru pusi, lai plūmju daļa tagad būtu virspusē.

    Ļauj atdzist pilnībā.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form