Ķibju sautējums
Foto: Shutterstock
4.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Aromātisks un sildošs ķirbju sautējums rudenīgām pusdienām vai vakariņām. Sautējumu maigāku padarīs pievienotais kokosriekstu piens, bet mazliet svaiga aromāta piešķirs piparmētras.

Katlā uzkarsē eļļu. Tad saber tajā sakapātus sīpolus, pievienojot karija pastu, kardamonu un sinepju sēklas. Visu maisot apcep 2–3 minūtes.

Tad katlā pievieno kubiņos sagrieztus ķirbjus un apviļā karija pastā. Pārlej ar buljonu un kokosriekstu pienu. Ļauj šķidrumam sākt burbuļot, tad pievieno turku zirņus un visu sutina apmēram 10 minūtes, līdz ķirbji ir mīksti.

Gatavajā sautējumā iespiež viena laima sulu. Otru sagriež daiviņās. Pasniedz kariju bļodiņās, virsū uzberot saplucinātas piparmētras vai kādu citu garšaugu pēc gaumes, klāt liekot arī laima daiviņu.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form