4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
rudzu maize verdošs ūdens cukurs raugs
Sagatavošana
1
Cepeškrāsnī agrauzdē rudzu maizīti, tad uzlej vārošu ūdeni, lai pamirkst. Nolej un uzlej vēlreiz citu vārītu ūdeni un atkal notecina. Tad notecinātajam šķidrumam pieliek cukuru un raugu un liek raudzēties apmēram 2 - 3 dienas.
2
Cukuru un raugu es lieku uz aci. Ja būs par maz, tad nerūgs. Citreiz sāk rūgt un tad apstājas, tas nozīmē, ka jāpievieno cukurs vai raugs. Tikai nevaja liet pilnu trauku. Ies pāri rūgstot.
Iesūtīja: zurcuks
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit