Foto: Shutterstock
Rudzu maizes alus priekš Līgo.
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

rudzu maize verdošs ūdens cukurs raugs

Sagatavošana

1

Cepeškrāsnī agrauzdē rudzu maizīti, tad uzlej vārošu ūdeni, lai pamirkst. Nolej un uzlej vēlreiz citu vārītu ūdeni un atkal notecina. Tad notecinātajam šķidrumam pieliek cukuru un raugu un liek raudzēties apmēram 2 - 3 dienas.

2

Cukuru un raugu es lieku uz aci. Ja būs par maz, tad nerūgs. Citreiz sāk rūgt un tad apstājas, tas nozīmē, ka jāpievieno cukurs vai raugs. Tikai nevaja liet pilnu trauku. Ies pāri rūgstot.

Iesūtīja: zurcuks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!