Foto: "Kikas virtuve" publicitātes foto

Ja vēlies sevi palutināt, izcep sulīgu ābolkūku rumāņu gaumē. Tā gan garšo un smaržo debešķīgi, turklāt nezaudē sulīgumu arī nākamajā dienā. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne.

10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
1.2 kgāboli "Bramley"350 gcukurs1 TKkanēlis4 lielas olas1 TKvaniļas ekstrakts175 mlaugu eļļa ar neitrālu garšu250 gmilti2 TKcepamais pulveris175 mlpiens pūdercukurs dekoram

Sagatavošana

1

Ābolus nomazgā, nomizo un sarīvē. Nelielā katliņā ievieto rīvētos ābolus un 150 gramus cukura, vāra aptuveni 15 minūtes. Ik pa laikam apmaisot, pievieno kanēli un samaisa, noliek atdzesēt.

2

Sagatavo lielu* veidni, to iesmērē ar sviestu un ieklāj cepamo papīru, noliek malā.

3

Lielā traukā saputo olas, atlikušo cukuru un vaniļas ekstraktu. Pievieno eļļu un iesijā miltus ar cepamo pulveri, maisot pakāpeniski iejauc pienu.

4

Pusi no mīklas lej veidnē un cep 170°C 10-15 minūtes zeltaini brūnu, izņem no cepeškrāsns un pārsmērē ar iepriekš pagatavoto ābolu mērci.

5

Pārlej pāri atlikušo mīklu un turpina cept 25-30 minūtes, tad pārbauda ar koka irbulīti, vai kūka ir gatava.

6

Kūku veidnē atdzesē, tad izņem no tās, sagriež gabaliņos un apkaisa ar pūdercukuru.

*Kristīne izmanto 38x26 cm diametra veidni.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!