Rūtainā ābolu un biezpiena plātsmaize
Foto: Privātais arhīvs
3.8571 7
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
MĪKLAI
200 g
200 g mīksts sviests
mīksts sviests
1
1 citrons, norīvēta miziņa un izspiesta sula
citrons, norīvēta miziņa un izspiesta sula
2,5 glāzes
2,5 glāzes milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
3
3 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
BIEZPIENA PILDĪJUMAM
500 g
500 g biezpiens
biezpiens
3
3 olu baltumi
olu baltumi
1/2 glāze
1/2 glāze cukurs
cukurs
ĀBOLU PILDĪJUMAM
6
6 vidēji lieli āboli
vidēji lieli āboli
120 ml
120 ml skābs krējums
skābs krējums
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • "Kad gribās nošaut divus zaķus ar vienu šāvienu, top ābolu un biezpiena plātsmaizes apvienojums," pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Lāsma Logina.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Produktu daudzums paredzēts 30x40 cm plātij.

    Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Sviestu saputo ar cukuru, līdz masa ir gaiša un gaisīga.

    Pa vienam pievieno un iekuļ olu dzeltenumus. Pievieno un iekuļ rīvētu citrona miziņu un sulu.

    Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu. Divas glāzes (viena glāze - 250 ml) miltu pievieno saputotajai sviesta un olu masai un iemīca. Tad pēc nepieciešamības pievieno vēl aptuveni 1/2 glāzi miltu, līdz mīcot mīkla vairs nelīp pie rokām.

    Mīklu uz cepamā papīra izrullē aptuveni 1 cm biezumā plāts izmēra taisnstūra formā un liek ledusskapī uz aptuveni stundu.

    Pa to laiku gatavo pildījumu. Saputo olu baltumus ar pusi cukura stingrās putās. Biezpienu samaisa ar atlikušo cukuru. Iecilā biezpienā saputotos olu baltumus.

    Izņem mīklu no ledusskapja, liek uz plāts. Ar lineāla palīdzību sadala 24 taisnstūros (10×5). Āboliem paredzētajos taisnstūros sākumā ieklāj skābo krējumu, tad saliek ābolu šķēlītes, pārkaisa ar kanēli un cukuru, viegli pārslaka ar skābo krējumu.

    Pārējos "ielāpos", ievērojot šaha galdiņa raksta principu, ieklāj biezpiena masu.

    Cep iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 40 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form