Tomātu sacepums ar sakultu olu, baltmaizi un žāvētu desu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sulīgi tomāti, kreptīgā čorizo desa un barojošās baltmaizes šķēlītes – viss vienā karstā un sildošā sacepumā. Maltīti iesakām baudīt rudenīgās pusdienās vai vakariņās, klāt baudot kādu labi atdzesēta vīna glāzi.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

Pannā uzkarsē eļļu, ieber sasmalcinātu sīpolu un apcep aptuveni 3–4 minūtes, līdz tas kļūst mīksts.

Pēc tam pievieno sagrieztus konservētos tomātus, pūdercukuru un lauru lapu. Pa virsu lej 300 mililitrus ūdens un visu apvāra 10 minūtes. Kad tas izdarīts, pannu ņem nost no karstuma. Izņem lauru lapu, kā arī pievieno garšvielas, ja ir vēlēšanās.

Pa to laiku baltmaizes šķēlītes apsmērē ar sviestu un pārgriež pa diagonāli uz pusēm.

Olas sakuļ kopā ar tomātu šķidrumu, kas atsulojies pannā. Trešdaļu no sakulto olu masas ielej ietaukotā cepamajā traukā. Pa virsu izkārto baltmaizes šķēlītes ar sviesta pusi uz augšu.

Starp maizes šķēlītēm izkārto čorizo desas šķēlītes. Visam pa virsu klāj apceptos tomātus. Pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru.

Cepamo trauku ieliek cepeškrāsnī un cep aptuveni 25 minūtes, līdz sacepuma virsma ir zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form