Tomātu sacepums ar sakultu olu, baltmaizi un žāvētu desu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1
1 sīpols
sīpols
400 g
400 g konservēti tomāti
konservēti tomāti
1 TK
1 TK pūdercukurs
pūdercukurs
1
1 lauru lapa
lauru lapa
30 g
30 g sviests (istabas temp.)
sviests (istabas temp.)
6-8 šķēles
6-8 šķēles baltmaize (bez garoziņas)
baltmaize (bez garoziņas)
3
3 olas
olas
10-15 šķēles
10-15 šķēles čorizo desa
čorizo desa
3-4 ĒK
3-4 ĒK Parmezāna siers (sarīvēts)
Parmezāna siers (sarīvēts)
  • Dārzeņu sacepumi
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgi tomāti, kreptīgā čorizo desa un barojošās baltmaizes šķēlītes – viss vienā karstā un sildošā sacepumā. Maltīti iesakām baudīt rudenīgās pusdienās vai vakariņās, klāt baudot kādu labi atdzesēta vīna glāzi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

    Pannā uzkarsē eļļu, ieber sasmalcinātu sīpolu un apcep aptuveni 3–4 minūtes, līdz tas kļūst mīksts.

    Pēc tam pievieno sagrieztus konservētos tomātus, pūdercukuru un lauru lapu. Pa virsu lej 300 mililitrus ūdens un visu apvāra 10 minūtes. Kad tas izdarīts, pannu ņem nost no karstuma. Izņem lauru lapu, kā arī pievieno garšvielas, ja ir vēlēšanās.

    Pa to laiku baltmaizes šķēlītes apsmērē ar sviestu un pārgriež pa diagonāli uz pusēm.

    Olas sakuļ kopā ar tomātu šķidrumu, kas atsulojies pannā. Trešdaļu no sakulto olu masas ielej ietaukotā cepamajā traukā. Pa virsu izkārto baltmaizes šķēlītes ar sviesta pusi uz augšu.

    Starp maizes šķēlītēm izkārto čorizo desas šķēlītes. Visam pa virsu klāj apceptos tomātus. Pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru.

    Cepamo trauku ieliek cepeškrāsnī un cep aptuveni 25 minūtes, līdz sacepuma virsma ir zeltaini brūna.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form