Safrāna kliņģeris ar rozīnēm
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g piens
piens
150 g
150 g sviests
sviests
130 g
130 g cukurs
cukurs
2 TK
2 TK citrona miziņa
citrona miziņa
1 TK
1 TK sāls
sāls
1/2 TK
1/2 TK kardamons
kardamons
3/4 gab.
3/4 gab. rauga paciņa
rauga paciņa
1 šķipsna
1 šķipsna safrāns
safrāns
80 ml
80 ml ūdens
ūdens
800 g
800 g milti
milti
2 gab.
2 gab. olas
olas
2,5 saujas
2,5 saujas rozīnes
rozīnes
2 saujas
2 saujas mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
40 g
40 g sviests apsmērēšanai
sviests apsmērēšanai
1 gab.
1 gab. ola aosmērēšanai
ola aosmērēšanai
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Kliņģeri
  • Pasaules Virtuve
  • Svētku sajūta sākas, rīta agrumā iejaucot kliņģera mīklu. Mūsu mājās dzimšanas dienās un lielākos godos, kad radi sanāk kopā, cep kliņģeri. Recepte ar roku rakstīta uz nodzeltējušas lapiņas, un lapiņa tiek rūpīgi glabāta. Kliņģeris vienmēr izdodas gards un mīksts. Safrāns dod īpašo dzeltenumu un saldeno garšu, rozīnes un mandeļu skaidiņas kliņģerī to padara īpaši lielisku (kas tas par kliņģeri bez rozīnēm!). Svētkos vajag kliņģeri!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Raugu liek lielā krūzē, pieber pustējkaroti cukura un pārlej ar siltu ūdeni. Uzraudzē.

    Lielā bļodā sasilda pienu kopā ar sviestu.

    Iemaisa pienā sāli, pievieno kardamonu, citrona miziņu, safrānu.

    Pielej uzrūgušo raugu.

    Pievieno pusi miltu.

    Miltos apvārta nomazgātas, izmērcētas rozīnes (bez kauliņiem!), pievieno mīklai kopā ar mandeļu skaidiņām.

    Pa daļām pievieno atlikušos miltus (bet te pašam jāskatās – mīklai jābūt vijīgai, ne pārāk cietai, varbūt, ka visus miltus nebūs jāpievieno).

    Mīca mīklu, līdz tā elastīga, atdalās no rokām un bļodas malām.

    Pārklāj mīklu ar dvielīti, atstāj apmēram uz stundu rūgt.

    No uzrūgušas mīklas saveļ mīklas desu kliņģera rieciena platumā.

    Liek uz cepamās pannas, kurā ieklāts cepampapīrs, un veido kliņģeri.

    Kliņģeri apsmērē ar kausētu sviestu un atstāj uz pannas rūgt kādas 40 minūtes. Durvis, logus šajā laikā mājās nedrīkst virināt!

    Cepšanai gatavo kliņģeri apsmērē ar sakultu olu.

    Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 40 minūtes.

    Vēl karstu pārkaisa ar pūdercukuru.

    Lai izdodas svētki! Priecīgu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lasi vēl
     
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.