Foto: Privātais arhīvs
Rabarberu pātsmaizes parasti cepam saldas, bet kāpēc nepamēģināt ko jaunu? Neitrālas garšas sviesta mīkla plānai, kraukšķīgai plātsmaizes pamatnei un bagātīgs pildījums, kurā skābenie rabarberi lieliski "sadziedāsies" ar sieru, sulīgiem tomātiem, lekniem zaļumiem un maigu skābā krējuma krēmu.
60Minūtes
18Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 rabarberu kāti4 tomāti buntīte sīpolloku200 glabi kūstošs siers zaļumi pārkaisīšanai MĪKLAI:180 gmīksts sviests1 glāzekefīrs1 TKcepamais pulveris0.5 TKsāls1 ĒKcukurs3.5 glāzesmilti PĀRLIEŠANAI:400 mltrekns skābais krējums0.5 glāzekefīrs1 ola1 TKsāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

2

Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos. Tomātus sagriež šķēlēs.

3

Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno trīs glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta rullējama mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

4

Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts kvadrāts, kas pēc izmēriem atbilst plātsmaizes cepšanai paredzētajai plātij. Mīklas kvadrātu, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt uz plāts, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt uz plāts, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar plāts malām uzloka uz augšu.

5

Uz mīklas pamīšus ar rabarberiem izkārto tomātu šķēles, pārber visu ar lociņiem un sieru.

6

Bļodā sakuļ olu, pievieno sāli, iemaisa, tad pievieno krējumu, kefīru un iemaisa. Kā pēdējos iemaisa miltus, līdz krēmā nav kunkuļu. Gatavo krēmu pārlej pildījumam.

7

Liek plātsmaizi krāsnī uz 45-50 minūtēm, tad izņem, atdzesē, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem, griež gabalos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!