Sāļā rabarberu plātsmaize ar tomātiem un sieru
Foto: Privātais arhīvs
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Rabarberu pātsmaizes parasti cepam saldas, bet kāpēc nepamēģināt ko jaunu? Neitrālas garšas sviesta mīkla plānai, kraukšķīgai plātsmaizes pamatnei un bagātīgs pildījums, kurā skābenie rabarberi lieliski "sadziedāsies" ar sieru, sulīgiem tomātiem, lekniem zaļumiem un maigu skābā krējuma krēmu.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Rabarberu kātus nomizo, sagriež gabaliņos. Tomātus sagriež šķēlēs.

Bļodā liek sviestu, pievieno kefīru, cepamo pulveri, sāli, cukuru un visu sajauc viendabīgā masā. Masai pievieno trīs glāzes miltu un sāk maisīt. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus un turpina mīcīt, līdz iegūta rullējama mīkla, kas pēc struktūras līdzinās smilšu mīklai.

Mīklu izveltnē uz pārtikas plēves vai cepampapīra, līdz iegūts kvadrāts, kas pēc izmēriem atbilst plātsmaizes cepšanai paredzētajai plātij. Mīklas kvadrātu, veikli apgriežot pārtikas plēvi, var ieslidināt uz plāts, bet, ja mīkla tika rullēta uz cepampapīra, tad to ar visu mīklu var likt uz plāts, atstājot papīru zem mīklas. Mīklas maliņas gar plāts malām uzloka uz augšu.

Uz mīklas pamīšus ar rabarberiem izkārto tomātu šķēles, pārber visu ar lociņiem un sieru.

Bļodā sakuļ olu, pievieno sāli, iemaisa, tad pievieno krējumu, kefīru un iemaisa. Kā pēdējos iemaisa miltus, līdz krēmā nav kunkuļu. Gatavo krēmu pārlej pildījumam.

Liek plātsmaizi krāsnī uz 45-50 minūtēm, tad izņem, atdzesē, pārkaisa ar svaigiem zaļumiem, griež gabalos un pasniedz.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form