Sāļais 'Napoleons' ar lakšu, spinātu un svaigā siera pildījumu
Foto: DELFI
3.3333 3
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kārtainā bezrauga mīkla
kārtainā bezrauga mīkla
1 gab.
1 gab. sakulta ola
sakulta ola
20 g
20 g sviests
sviests
100 g
100 g lakši
lakši
120 g
120 g spināti
spināti
50–100 g
50–100 g saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
250–300 g
250–300 g svaigais siers
svaigais siers
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Citi ēdieni
  • Tortes un kūkas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ja esi ticis pie krietnas meža ķiploku jeb lakšu buntes un gribas pagatavot ko neredzētu, šī būs īstā recepte! Var, protams, lakšus ēst svaigus vai blenderī pagatavot lakšu pesto, taču interneta plašumi ir burvīgi, lai iedvesmotos kādai īpašai receptei. Tā tapa arī šī sāļā un pavasarīgā "torte". Pikanti svaigs zaļumu pildījums, svaigais siers, mazliet saulē kaltētu tomātu un trauslā kārtainā mīkla – to visu apvieno sāļajā "Napoleona" kūkas variācijā, un paēdusi būs visa ģimene.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kārtaino mīklu atlaidina, ja izmanto saldēto. Liek uz ar miltiem apkaisītas cepampapīra sloksnes divas mīklas "lapas" tā, lai tās nedaudz pārklātos. Tad izrullē. Šādi izmanto visas sešas mīklas plāksnītes, lai iegūtu trīs "Napoleona" kārtas.

    Sāļais 'Napoleons' ar lakšu, spinātu un svaigā siera pildījumu
    Foto: DELFI

    Mīklas pamatnes apziež ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, cepties 15 minūtes.

    Tikmēr noskalotus un nosusinātus lakšus un spinātus sakapā ar nazi. Pannā izkausē sviestu un zaļumus apcep tajā, sparīgi maisot, ne ilgāk kā divas minūtes. Lapiņām jābūt vēl koši zaļām.

    Sāļais 'Napoleons' ar lakšu, spinātu un svaigā siera pildījumu
    Foto: DELFI

    Lakšus un spinātus pārliek lielākā bļodā. Klāt liek sakapātus saulē kaltētos tomātus, svaigo sieru un visu sparīgi samaisa, lai iegūtu vienveidīgu masu.

    Kad kārtainās mīklas kārtas saceptas, tās izņem no krāsns un nedaudz padzesē, lai nebūtu pārāk karstas.

    Būvē "Napoleonu" – liek uz cepešplāts, kas apklāta ar cepampapīru, kārtainās mīklas sloksni. Apziež sirsnīgi ar pusi no lakšu un svaigā siera masas. Virsū liek nākamo kārtainās mīklas kārtu un apziež ar atlikušo pildījuma masu.

    Sāļais 'Napoleons' ar lakšu, spinātu un svaigā siera pildījumu
    Foto: DELFI

    Noslēgumā uzliek trešo kārtainās mīklas kārtu. Sāļo kūku liek krāsnī, kas sakarsēta līdz 180 grādiem un pacep vēl aptuveni 3 minūtes.

    Sāļais 'Napoleons' ar lakšu, spinātu un svaigā siera pildījumu
    Foto: DELFI

    Kad gatavs, izņem no cepeškrāsns un "Napoleonu" mazliet atdzesē, tad pildījums, griežot kūku gabaliņos, nešķīdīs, kur pagadās.

    Sāļais 'Napoleons' ar lakšu, spinātu un svaigā siera pildījumu
    Foto: DELFI

    Lai labi garšo!

    Padoms: šādu sāļo gardumu var pagatavot arī no citiem pavasara zaļumiem, ne tikai lakšiem. Piemēram, spinātiem pievieno jauno biešu lapiņas, skābenes, rukolu vai ko citu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form