Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un melnajām olīvām
Foto: mosfood
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g kviešu milti
kviešu milti
200 ml
200 ml piens
piens
35 g
35 g margarīns cepšanai Rama Maestro
margarīns cepšanai Rama Maestro
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
2 TK
2 TK sausais raugs
sausais raugs
600 g
600 g ķirštomāti
ķirštomāti
3
3 sīpoli
sīpoli
150 g
150 g melnās olīvas bez kauliņiem
melnās olīvas bez kauliņiem
2
2 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3 ĒK
3 ĒK augu eļļa
augu eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
sauja
sauja sīpolloki
sīpolloki
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Dārzeņu sacepumi
  • Picas un karstmaizes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Sāļais pīrāgs ar ķirštomātiem un olīvām - citādākām brokastīm vai vakariņām. Ja vēlies, padari pīrāgu vēl sātīgāku, pievienojot sieru!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo mīklu - siltā pienā izšķīdina sauso raugu, sāli, cukuru un sajauc ar 150 gramiem miltu, iegūstot šķidru mīklu. Trauku uz 35 minūtēm atstāj siltumā. Pēc tam pievieno margarīnu cepšanai un 200 gramus miltu, visu samīca. Mīklu vēlreiz novieto siltumā un ļauj rūgt aptuveni 40-50 minūtes.

    Kad mīkla uzrūgusi, to plāni izrullē. ņem ietaukotu cepamtrauku un ieklāj tajā mīklu, nosedzot arī trauka maliņas. Sagatavoto trauku uz 20 minūtēm atstāj, lai mīkla "atpūšas" un izlīdzinās.

    Ķeras pie pildījuma. Sīpolus nomizo un smalki sagriež. Pannā sakarsē 2 ĒK eļļas un viegli apcep sīpolus, beigās pievienojot smalcinātu ķiploka daiviņu, sāli un piparus.

    Apceptos sīpolus liek uz mīklas plānā kārtiņā. Pārkaisa ar smalki sagrieztiem sīpollokiem un pāri kārto ķirštomātu pusītes. Pārkaisa ar sāli pēc garšas un uzsmidzina olīveļļu.

    Liek pīrāgu sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādu temperatūrā 30-40 minūtes.

    Gatavo pīrāgu papildina ar melnajām olīvām un pārkaisa ar sagrieztiem lociņiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form