
Gards un no skata varen glīts salātu kārtojums, kas priecēs ne vien punčus, bet arī acis. Salātiem sāli papildus pievienot nav nepieciešams, jo pietiks ar skumbrijas un mazsālīto gurķīšu sāļumu.
Skumbrijai nolej sulu, sasmalcina konservus ar dakšu.
Gurķus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves, liek bļodiņā, pēc laika nolej lieko šķidrumu.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus sarīvē. Kartupeļus sarīvē un samaisa arī rīvētiem olu dzeltenumiem.
Sagatavo mērci, samaisot grieķu jogurtu ar majonēzi.
Salātus pēc vēlmes kārto lielā, caurspīdīgā bļodā vai, izmantojot konditorejas gredzenu, kārto porcijās uz šķīvjiem.
Kārtām liek: skumbriju, pārslaka ar mērci, mazsālītos gurķus, atkal mērci, olu baltumus, kartupeļus ar olu dzeltenumiem, pārslaka ar mērci.
Pirms pasniegšanas ļauj salātiem savilkties vismaz pāris stundas, tad ceļ galdā un pārkaisa ar svaigi kapātiem zaļajiem lociņiem.
Lai labi garšo!