Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mājās cepta saldā maize ar rozīnēm, kanēli un spožu pūdercukura glazūru. Ideāli garšos pie kādas tējas tases, maizes riku apziežot ar sviestu, ievārījumu vai medu.
120Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
MĪKLAI:500 gmilti100 gsmalks cukurs1 TKsāls2 TKkanēlis7 gātrais raugs150 grozīnes300 mlsilts piens30 gsviests (izkausēts) GLAZŪRAI:6 ĒKpūdercukurs4 ĒKverdošs ūdens PIEDERUMI: ietaukota cepamā panna

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ber miltus un iemaisa tajos cukuru, sāli, kanēli, raugu un rozīnes. Atsevišķi sajauc pienu ar izkausēto sviestu, un šķidrumu pēc tam iemaisa miltu masā. Mīklu maisa tik ilgi, līdz sasniegta mīksta, vienmērīga konsistence.

2

Mīklu mīca aptuveni 10 minūtes, līdz tā ir elastīga. Pēc tam sadala trīs vienādos gabaliņos, kurus izrullē garas "desas" formā. No trim mīklas gabaliem uzpin pīni, kas veido maizes kukuli.

3

Maizes kukuli liek uz cepamās pannas vidus. Apsedz ar cepamo papīru un ļauj uzbriest tik ilgi, līdz kukuļa izmērs dubultojies.

4

Cepeškrāsni tikmēr uzkarsē līdz 200 grādiem.

5

No pīnes noņem cepamo papīru un liek cepties uz cepeškrāsns vidējām restītēm 20 minūtes. Pēc tam samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 180 grādiem un turpina cept maizi vēl 20-30 minūtes. Gatavību pārbauda, pieklauvējot ar roku pie kukulīša – ja veidojas atskaņa, tas ir pietiekami cepies.

6

Gatavo glazūru – pūdercukuru sajauc ar verdošo ūdeni. Iegūto cukura sīrupu uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns ziež virsū maizes pīnei.

7

Maizei atļauj kādu brīdi atdzist, lai sastingtu glazūra.

Pasniedz atdzesētu vai vēl siltu, kopā ar sviestu, ievārījumu, medu vai kādu citu piedevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!