Ābolu un melleņu crumble ar kokosriekstu skaidiņām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Garšīgs un sildošs ābolu un melleņu deserts, kas pārkaistīts ar kokosriekstu skaidiņām. Pagatavo to individuālos cepamajos traukos, lai katram ēdājam būtu sava porcija.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež nelielos gabaliņos. Sagrieztos ābolus vienādās daļās sadala pa četriem cepamajiem trauciņiem. Katru trauku pārkaisa ar aptuveni 50 gramiem melleņu un pārlej ar divām tējkarotēm ūdens.

Padoms: ja mājās nav četri nelieli cepamie trauki, izmanto vienu lielu.

Trauciņus noklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī cepties 15 minūtes.

Tikmēr uzkarsē olīveļļu kopā ar medu, lai veidotos saldena mērce.

Bļodiņā sajauc kopā kokosriekstu čipsus ar mandeļu miltiem un kanēli.

Sacepumu trauciņiem noņem foliju, pārkaisa tos ar kokosriekstu masu, bet pēc tam aplej ar olīveļļas un medus mērci. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 10 minūtes, līdz augļi un ogas mīksti, bet virskārta skaisti apbrūnējusi.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form