Ābolu un melleņu crumble ar kokosriekstu skaidiņām
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 āboli
āboli
200 g
200 g mellenes
mellenes
8 TK
8 TK ūdens
ūdens
30 g
30 g olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
90 g
90 g mandeļu milti
mandeļu milti
100 g
100 g kokosriekstu čipsi
kokosriekstu čipsi
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
Piederumi:
 
4 nelieli cepamie trauki
4 nelieli cepamie trauki
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Citi saldēdieni
  • Plātsmaizes
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garšīgs un sildošs ābolu un melleņu deserts, kas pārkaistīts ar kokosriekstu skaidiņām. Pagatavo to individuālos cepamajos traukos, lai katram ēdājam būtu sava porcija.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

    Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež nelielos gabaliņos. Sagrieztos ābolus vienādās daļās sadala pa četriem cepamajiem trauciņiem. Katru trauku pārkaisa ar aptuveni 50 gramiem melleņu un pārlej ar divām tējkarotēm ūdens.

    Padoms: ja mājās nav četri nelieli cepamie trauki, izmanto vienu lielu.

    Trauciņus noklāj ar foliju un liek cepeškrāsnī cepties 15 minūtes.

    Tikmēr uzkarsē olīveļļu kopā ar medu, lai veidotos saldena mērce.

    Bļodiņā sajauc kopā kokosriekstu čipsus ar mandeļu miltiem un kanēli.

    Sacepumu trauciņiem noņem foliju, pārkaisa tos ar kokosriekstu masu, bet pēc tam aplej ar olīveļļas un medus mērci. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 10 minūtes, līdz augļi un ogas mīksti, bet virskārta skaisti apbrūnējusi.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form