Pasaulē pazīstamākais pavārs Džeimijs Olivers uzskata - lai iemācītu bērnu pareizi ēst, vecākiem ir nepieciešama pacietība un neatlaidība.

"Daudzi vecāki man sūdzas, ka viņu bērniem negaršo nekas veselīgs. Pēc manas pieredzes, tā nav taisnība. Jāpieliek pūles, lai mudinātu bērnus izmēģināt jaunas lietas. Viņiem viss, iespējams, neies pie dūšas, taču vienmēr būs kāds veselīgs ēdiens, kas jūsu bērnam garšos," pauž Džeimijs.

Pavārmākslas meistars arī uzskata, ka skolās ir jāievieš uztura mācība, jo zināšanas par pareizu ēšanu var būt labs ieguldījums veselīgā dzīvesveidā.

Džeimijs ir pārliecināts, ka arī našķi var būt veselīgi. Viņa radītais saldējums ar svaigi un saldētiem augļiem, auzu pārslām, sulu un šokolādi lieliski garšos dažādās svētku reizēs. Izcils gardums gan bērniem, gan pieaugušajiem.


6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 liels vai 2 mazi banāni300 gsaldētas ogas50 gauzu pārslas400 mldabīgā ābolu sula medus (pēc izvēles)200 gkvalitatīva baltā šokolāde

Sagatavošana

1

Ieliec banānus, ogas, auzu pārslas un ābolu sulu blenderī. Blendē pāris minūtes, kamēr ogas, banānu un auzu pārslas veido viendabīgu masu. Pagaršo - ja banāni ir gatavi, maisījumam jābūt pietiekami saldam, ja tas tā nav, pievieno medu. Sadali maisījumu 12 saldējuma porcijās, liec veidnēs un turi saldētavā vismaz uz 2 stundām.

2

Lai saldējumam piešķirtu šokolādes pārklājumu, ieliec šokolādi karstumizturīgā bļodā uz nelielas pannas ar karstu ūdeni. Maisi, kamēr izveidojas viendabīgs maisījums, tad noņem no uguns un atstāj uz 5 minūtēm.

3

Vienu pēc otras iemērc saldējuma porcijas baltajā šokolādē un atstāj pāris minūtes nostāvēties pirms pasniegšanas.

Lai uzzinātu, kā pagatavot citus garšīgus ziemas saulgriežu ēdienus, televīzijas kanālā "FOX Life" ceturtdien, 24. decembrī, plkst. 21:00 skaties raidījumu "Džeimija lieliskie Ziemassvētki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!