Foto: Shutterstock
Pirkstiņi - cepumiņi ikdienai un svētku galdam.
100Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
500 gsviests4 gab.olas1 glāzeskābs krējums0.5 gab.rauga paciciņa ievārījums

Sagatavošana

1

Mīkstam sviestam pievieno sakultas olas un krējumu.

2

Raugu (ja sausais raugs tad visa paciņa) samaisa ar 1 ĒK skāba krējuma un pievieno mīklai.

3

Mīklu un stampiņu sastampā.

4

Pieber miltus. Mīklai jāsanāk ne biezai, ne šķidrai. Kad mīkla sastampāta un pielikti milti var izmantot mikseri kārtīgai iejaukšanai.

5

Tad liek ledusskapī uz 1 stundu.

6

Mīklu sadala ~ 4 - 5 daļās (sanāks 4 - 5 pannas). Katru atdalīto gabaliņu kārtīgi samīca, pievienojot miltus, tā lai nelīp klāt rokām, tad izrullē un sagriež kvadrātiņos.

7

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

8

Katrā kvadrātiņā liek iekšā ievārījumu (vislabāk garšo ar jāņogu vai plūmju, der arī citi, labāk, ja skābi un galvenais, lai ir želejveidīgie, nevis šķidrie). Tad sarullē caurulītēs.

9

Pannu ietauko ar sviestu (bet nedaudz). Liek uz pannas "pirkstiņus" un cep cepeškrāsnī (jau iepriekš sasildītā). Cik ilgi cept, ir jāskatās, ņemot vērā katras cepeškrāsns īpatnības – kad paliek smuki brūna apakšiņa, var ņemt ārā.

Iesūtīja: Loniite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!