Saldie dāmu 'pirkstiņi'
Foto: Shutterstock
2.3750 8
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Pirkstiņi - cepumiņi ikdienai un svētku galdam.

Mīkstam sviestam pievieno sakultas olas un krējumu.

Raugu (ja sausais raugs tad visa paciņa) samaisa ar 1 ĒK skāba krējuma un pievieno mīklai.

Mīklu un stampiņu sastampā.

Pieber miltus. Mīklai jāsanāk ne biezai, ne šķidrai. Kad mīkla sastampāta un pielikti milti var izmantot mikseri kārtīgai iejaukšanai.

Tad liek ledusskapī uz 1 stundu.

Mīklu sadala ~ 4 - 5 daļās (sanāks 4 - 5 pannas). Katru atdalīto gabaliņu kārtīgi samīca, pievienojot miltus, tā lai nelīp klāt rokām, tad izrullē un sagriež kvadrātiņos.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Katrā kvadrātiņā liek iekšā ievārījumu (vislabāk garšo ar jāņogu vai plūmju, der arī citi, labāk, ja skābi un galvenais, lai ir želejveidīgie, nevis šķidrie). Tad sarullē caurulītēs.

Pannu ietauko ar sviestu (bet nedaudz). Liek uz pannas "pirkstiņus" un cep cepeškrāsnī (jau iepriekš sasildītā). Cik ilgi cept, ir jāskatās, ņemot vērā katras cepeškrāsns īpatnības – kad paliek smuki brūna apakšiņa, var ņemt ārā.

Iesūtīja: Loniite

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form