Sastāvdaļas
Sagatavošana
Mīkstam sviestam pievieno sakultas olas un krējumu.
Raugu (ja sausais raugs tad visa paciņa) samaisa ar 1 ĒK skāba krējuma un pievieno mīklai.
Mīklu un stampiņu sastampā.
Pieber miltus. Mīklai jāsanāk ne biezai, ne šķidrai. Kad mīkla sastampāta un pielikti milti var izmantot mikseri kārtīgai iejaukšanai.
Tad liek ledusskapī uz 1 stundu.
Mīklu sadala ~ 4 - 5 daļās (sanāks 4 - 5 pannas). Katru atdalīto gabaliņu kārtīgi samīca, pievienojot miltus, tā lai nelīp klāt rokām, tad izrullē un sagriež kvadrātiņos.
Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
Katrā kvadrātiņā liek iekšā ievārījumu (vislabāk garšo ar jāņogu vai plūmju, der arī citi, labāk, ja skābi un galvenais, lai ir želejveidīgie, nevis šķidrie). Tad sarullē caurulītēs.
Pannu ietauko ar sviestu (bet nedaudz). Liek uz pannas "pirkstiņus" un cep cepeškrāsnī (jau iepriekš sasildītā). Cik ilgi cept, ir jāskatās, ņemot vērā katras cepeškrāsns īpatnības – kad paliek smuki brūna apakšiņa, var ņemt ārā.
Iesūtīja: Loniite