Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Salda, smaržīga un mīksta kūka, kuru ēdot nemaz nepateiksi, ka tajā ir saldie kartupeļi. Saldākai dzīvei pa virsu izklāta maiga pūdercukura glazūra.
17Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 20
500 gsaldie kartupeļi (nomizoti un sagriezti gabaliņos)250 mlsaulespuķu eļļa300 gbrūnais cukurs3 lielas olas225 gmilti1 TKcepamais pulveris1 TKsoda1 TKmalts ingvers1 TKkanēlis1 TKsaldo garšvielu maisījums (mixed spice) GLAZŪRAI:150 gpūdercukurs2 ĒKingvera sīrups12 pekanriekstu pusītes5 gabaliņi ingvera sakne sīrupā PIEDERUMI: 18x28cm liela kūkas forma, ietaukota un izklāta ar cepamo papīru

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Saldos kartupeļus saber lielā karstumizturīgā bļodā un pārlej ar divām ēdamkarotēm ūdens. Pāri pārliek cepamo papīru, kurā sadur dažus caurumiņus.

3

Trauku ar kartupeļiem liek mikroviļņu krāsnī uz 10 minūtēm augstākajā temperatūrā (to var darīt arī cepeškrāsnī). Pēc tam atdzesē trīs minūtes, rūpīgi noņem cepamo papīru un sastampā biezeņa masā.

4

Lielā bļodā lej eļļu, brūno cukuru un olas. Visu sakuļ vienmērīgā masā (aptuveni trīs minūtes), lai veidotos bieza un bāla masa.

5

Šķidrajā masā pēc tam iesijā miltus, cepamo pulveri un sodu. Pievieno maltu ingveru, kanēli un garšvielu maisījumu.

6

Padoms: saldo garšvielu maisījumu var pagatavot no kanēļa, muskatrieksta, maltām krustnagliņām, koriandra un ingvera.

7

Pie reizes olu un eļļas masā iecilā arī saldo kartupeļu masu.

8

Mīklu lej kūkas formā, liek cepeškrāsnī un cep 50 minūtes, līdz kūka skaisti pacēlusies un iedurtais kociņš iznāk ārā tīrs. Kūku atstāj formā atdzist.

9

Tikmēr gatavo ingvera glazūru. Bļodā iesijā pūdercukuru, pievieno ingvera sīrupu un ēdamkaroti ūdens, lai veidotos tekoša cukura glazūra.

10

Saldo kartupeļu kūku izņem no formas un apgāž otrādi. Pāri pārlej pūdercukura glazūru. Pa virsu izkaisa pekanriekstus un ingvera gabaliņus no sīrupa.

11

Pirms pasniegšanas sagriež kvadrātiņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!