
Lai arī načo tradicionāli ierasts gatavot jau no gataviem čipsiem, šī recepte ir ''Tasty'' improvizācija no tā, kas bija ledusskapī, un jāatzīst, pat gardāka un krietni veselīgāka par oriģinālo recepti.
Vispirms rūpīgi nomazgā saldo kartupeli un tad sagriez to aptuveni 3 mm plānās šķēlēs. Izkārto kartupeļu ripiņas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apslaki kartupeļus ar eļļu, pārber sāli un cep 200 grādos aptuveni desmit minūtes, līdz tie kļuvuši gandrīz mīksti.
Izgreb paprikas sēklotni, sagriez to strēmelēs, sīpolus un halapenjo – smalkākās ripiņās.
Atsevišķā bļodiņā sarīvē sieru, pievieno jogurtu, čili mērci un samaisi.
Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru. Izkārto apceptās kartupeļu šķēles, tām pa virsu liec sīpolus, papriku, halapenjo un pa virsu izkārto siera mērci.
Cep 200 grādos 15–20 minūtes, līdz siers kļuvis zeltaini brūns.
Pasniedz siltu ar skābo krējumu vai jogurtu, kas sajaukts ar čili mērci.