Saldo kartupeļu načo ar pikanto sieru
Foto: DELFI
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. saldais kartupelis
saldais kartupelis
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
1 gab.
1 gab. halapenjo
halapenjo
100 g
100 g siers (piemēram, Čedaras)
siers (piemēram, Čedaras)
100 g
100 g jogurts
jogurts
2-3 TK
2-3 TK saldskābā čili mērce
saldskābā čili mērce
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lai arī načo tradicionāli ierasts gatavot jau no gataviem čipsiem, šī recepte ir ''Tasty'' improvizācija no tā, kas bija ledusskapī, un jāatzīst, pat gardāka un krietni veselīgāka par oriģinālo recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms rūpīgi nomazgā saldo kartupeli un tad sagriez to aptuveni 3 mm plānās šķēlēs. Izkārto kartupeļu ripiņas uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apslaki kartupeļus ar eļļu, pārber sāli un cep 200 grādos aptuveni desmit minūtes, līdz tie kļuvuši gandrīz mīksti.

    Izgreb paprikas sēklotni, sagriez to strēmelēs, sīpolus un halapenjo – smalkākās ripiņās.

    Atsevišķā bļodiņā sarīvē sieru, pievieno jogurtu, čili mērci un samaisi.

    Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru. Izkārto apceptās kartupeļu šķēles, tām pa virsu liec sīpolus, papriku, halapenjo un pa virsu izkārto siera mērci.

    Cep 200 grādos 15–20 minūtes, līdz siers kļuvis zeltaini brūns.

    Pasniedz siltu ar skābo krējumu vai jogurtu, kas sajaukts ar čili mērci.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form