Foto: Inguna Ojere
Saldskābās mērces Ķīnas gaumē pie mums kļuva populāras, kad parādījās "Uncle Ben's" tomātu mērce. Kopš tā laika no rokas rokā tiek nodotas visdažādākās receptes, kuras atdarina iecienīto mērci, un tās, kuras izturējušas laika pārbaudi, tiek ierakstītas recepšu kladēs. Tieši tāda ir recepte no Ingunas Ojeres mājām – laika pārbaudi izturējusi Ķīnas saldskābā mērce.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 kgtomāti300 gsīpoli300 gburkāni300 gpaprika3 ĒKsāls160 gcukurs TKmalti melnie pipari3 ĒKetiķis3 ĒKkartupeļu ciete3 gab.konservēti ananasi, 560 g bundža glāzeananasu sula

Sagatavošana

1

Tomātiem novelk mizu, sagriež gabaliņos.

Foto: Inguna Ojere
2

Burkānus sarīvē, pārējo sagriež salmiņos.

3

Sīpolus un burkānus nedaudz apcep nelielā eļļas daudzumā.

Foto: Inguna Ojere
4

Visu saliek katlā (izņemot cieti un etiķi) un vāra 30 minūtes.

5

Tad pieliek etiķi un ananasu suliņā pašķaidītu cieti.

6

Visu vēlreiz uzvāra, karstu lej burkās, aizvāko un burkas sasedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!